*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg har ikke peiling

VINNI med Per Vidar Anfinnsen og suzanne Sumbundu. Foto: Elisabeth Norheim, Mediehuset Nettavisen

Øyvind «Vinni» Sauvik kan overhodet ingenting om kor, men har et hemmelig våpen.

14.03.09 12:46

(SIDE2): - Følg med i timen, roper Øyvind «Vinni» Sauvik (33) bestemt til koret sitt. Side2 har tatt turen til Kolbotn der koret ligger i hardtrening foran lørdagens andre runde av «Det store Korslaget» på Tv2.

- Kolbotn,Kolbotn. Vi har Vinni. Kolbotn, runger det i gymsalen.

Koret er kjempegiret og dirigent Vinni er stolt av sangerne sine.

- Kolbotn er en oase av talenter. Det er et sinnsykt bra musikkmiljø her og det har det alltid vært. Turboneger og Big Bang er jo to gode eksempler, skryter han til Side2.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

TV2 programmet Det store Korslaget går ut på at sju kjendiser har valgt ut hvert sitt kor på 20 mennesker gjennom audition på hjemstedet sitt. I hvert program ryker et av korene ut, fram til finalen 2. mai.

Korlederne er Venke Knutson, Jørn Hoel, Samsaya, Hanne Krogh, Øyvind «Elg» Elgenes, Torkjell «Toshie» Rød og Øyvind «Vinnie» Sauvik.

Vinni er kjent som den ene halvdelen av hip-hop-duoen Paperboys. Deres første album fra 2002 - «No Cure For Life» - ble belønnet med Spellemannprisen i hip-hop-klassen. De vant også en Spellemann for tredjealbumet «When Worlds Collide» i 2005.

Korsang derimot har han hatt et heller perifert forhold til.

- Det eneste forholdet jeg har til kor er en fetter som sang i tensing i Arendal. Og jeg har egentlig aldri likt korsang. Det minner meg om svensk Melodi Grand Prix der det er så døve låter at jeg må slå av TV. Men jeg skal selvsagt stjele ideer og inspirasjon, forteller den tidligere festløven som sammen med samboren Tone har fått sønnen Leonel (1).

Har ikke peiling
Men det er ikke helt sant at han ikke liker korsang.

- Det er forresten mye korsang på det siste albumet vårt. Men selv om jeg later som jeg kan noe om kor har jeg ikke peiling. Eller rettere sagt, jeg hører jo om de synger reint også er jeg glad i harmonisering. Men kordireksjon kan jeg ikke. Tiltross for det sa jeg ja til programmet fordi dette er noe som er utenfor comfortsonen min og det var litt av poenget. Det er ingen vits å bare gjøre ting en kan hele tiden, påpeker han og innrømmer at han frykter noen av konkurrentene.

- Sånn som Hanne og Wenche har jo årevis med korerfaring. Så min strategi er hele tiden å finne fete låter, avslører han og tipper det muligens også kommer noen Paperboys låter etterhvert.

Men kordirigenten har klokketro på koret sitt.

- Det er jo noen som må ryke ut men selvfølgelig går vi videre. Dette er ikke en gjeng med stive folk, de synger reint og kan ta en utfordring. Vi har det veldig morsomt sammen og kommunisere bra. Også har jeg fått med meg veldig flinke folk og sinnsykt bra solister, skryter han.

Kjent solist
En av lørdagens solister er Suzann Sumbundu (25). Hun er en gammel kjenning av Vinni.

- Jeg har koret mye for Paperboys i tillegg til Madcon og Mira Craig. Så da Vinni sa ja til dette programmet ringte han meg med engang og sa at jeg måtte bli med, sier Suzann som i tillegg til å synge trener cheerleadingklubben Viqueens i Oslo.

Hun er stolt av prestasjonen til sin gode kamerat.

- Vinni er jævlig proff selv om han har en alternativ stil. Vi har det veldig gøy og han er flink til å prate med folk og kødder litt underveis.

Og Suzann er veldig fornøyd med den første uken i konkurransen.

- Det er intenst, utfordrende og det morsomste jeg har vært med på i hele mitt liv. Spesielt har det vært spennende å bli kjent med de nitten andre i koret for så å raskt skulle bli tett knyttet sammen for å konkurrere. Men vi ble et lag med engang. Det er en kul gjeng og veldig inspirerende å være sammen, forteller solisten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Foto: Elisabeth Norheim, Mediehuset Nettavisen

Skal knuse konkurrentene
25-åringen tror lørdagens sending blir bedre enn premieren.

-Premieren var veldig rar fordi det var helt annerledes å stå der enn slik det ser ut på tv. Nå vet vi mer hvordan det er og har møtt de andre korene. Dermed har konkurranseinstinktet kommet fram så nå blir det morsomt. Vi har jobbet knallhardt hele uka og håper det skal gå bra, forteller en spent solist.

Under lørdagens sending er Susann en av tre solister som skal sørge for at Team Vinni ikke blir stemt hjem til Kolbotn.

- Vi solistene har litt samme stil og fungerer bra sammen så dette blir dritbra. Jeg er ikke nervøs nå men jeg kommer til å bli det, innrømmer hun og synes konkuransen Men jeg håper det kommer til å ta helt av.

- Vinni er helt rolig og har trua. Han gjør noe bevegelser vi forstår så selv om de ikke er fra skoleboka så gjør ikke det noe, smiler hun.

Fargeklatten i koret, Per Vidar Anfinnsen (23) tror på sin side at sangvalget vil gjøre at de kommer til å nå langt.

- Det som kjennetegner «Team Vinni» er at vi er litt annerledes. Vi er impulsive, kreative og velger uortodokse sanger. Koret legger lista høyt og det er ingen tvil om at vi er best, sier han optimistisk og røper at de fleste sangerne har korerfaring fra før.

Det store Korslaget går på TV2 lørdag kl 20.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.