RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har ikke truet SF-erne

Foto: GEORGES GOBET (Scanpix)
Sist oppdatert:
Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt avviser at hun ga SF ultimatum.

København (NTB-Ritzau): Danmarks sosialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt sier at hun ikke har truet eller stilt noe ultimatum til SF i forbindelse med krisen som utviklet seg partiet.

- Jeg har ikke stilt noen ultimative krav eller truet SFerne. Jeg har ikke på noen måte truet med den slags, sa hun på en pressekonferanse i København torsdag.

SFs helsepolitiske talskvinne Özlem Cekic skrev på sin Facebook-side torsdag at Thorning-Schmidt hadde truet SFs leder Annette Vilhelmsen med å kaste SF ut av regjeringen.

Det ville, ifølge Cekic, skje om ikke alle SFs representanter i Folketinget avviste et forslag om å utsette spørsmålet om kapitalutvidelsen av det statlige energiselskapet Dong Energy.

Thorning-Schmidt sa på pressekonferansen at hun beklaget at SF trakk seg fra regjeringen, og at hun ville savne ministrene fra SF.

- SF er langt bedre enn sitt rykte, sa hun, og omtalte avtroppende SF-leder Annette Vilhelmsen som en «utrolig modig politiker».

En ny regjering bestående av sosialdemokratene og Radikale Venstre vil være på plass om «kort tid», lovet hun. Danske medier mener en ny regjering kan bli presentert tidligst fredag.

SFs nye finanspolitiske talsmann Steen Gade sa på vei inn til møtet i Folketingets finanskomité, der spørsmålet om kapitalutvidelse for Dong Energy endelig skal avgjøres, at han ville stemme klart ja til avtalen. Den innebærer at investeringsbanken Goldman Sachs får kjøpe 19 prosent av aksjene i Dong Energy. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere