*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg har ingenting imot Erna

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)

Mullah Krekar roste politiet, PST og det norske rettsvesenet.

17.02.12 12:25

Mullah Krekar innledet sin forklaring i tingretten fredag med å rose det norske samfunnet.

Krekar - eller Najmuddin Faraj Ahmad, som han egentlig heter - er tiltalt for å ha truet blant andre Erna Solberg på livet. Hun var ansvarlig statsråd da vedtaket om å utvise Krekar ble gjort.

- Når det gjelder Erna Solbeg, har jeg ingenting imot henne, og når det gjelder det norske samfunnet, har jeg ingenting annet enn kjærlighet for det. Det norske samfunnet er ikke media, som snakker mot meg, men også Kristin Halvorsen, Meling og legen som har behandlet meg, sa Krekar ifølge NRK.no.

Stor stabel med bøker
Etter å ha satt på plass en stor stabel med bøker, inkludert Koranen, gikk han fra sin plass mellom sine to forsvarere Brynjar Meling og Arvid Sjødin og inntok vitneboksen med tolk ved sin side.

Han startet med å ramse opp sitt virke, som at han har holdt foredrag i 1500 timer og fortsatte med å skissere den islamske verdens historie. Etter en halv time nevnte han Erna Solberg for første gang, melder NTB.

Krekar forklarte at han bare hadde sagt navnet til Høyre-lederen som et eksempel.

- Saken til mulla Krekar henger ikke rundt hodet hennes. Hvis Erna Solberg dør før hun vitner her, betyr det at min sak er ferdig? Nei, den vil fortsette fordi det er en del av den store politiske konflikt. Det er en konflikt vi alle har havnet i, og grunnen er George Bush, sa han ifølge NTB.

Erkjenner ikke straffskyld
På spørsmål om han erkjente straffskyld for noen av punktene i tiltalen, svarte Krekar dommeren slik da rettssaken ble innledet onsdag.

- Ja, delvis. Jeg sier samme som tidligere.

- Men erkjenner du straffskyld?

- Nei, jeg er uskyldig svarte han.

Dette er tiltalen

* Mullah Krekar (Najmuddin Faraj Ahmad) står tiltalt for å ha oppfordret til terrorisme, blant annet gjennom selvmordsangrep i Irak og mot amerikanske interesser og personell.

* Påtalemyndigheten mener dessuten at uttalelsene Krekar kom med da han under et pressemøte ble spurt om utvisningssaken mot seg, var ulovlige trusler mot Stortinget, norske myndigheter og Høyre-leder Erna Solberg.

* Ifølge advokat Brynjar Meling har Krekar kun gitt en slags religiøs konsekvensanalyse og redegjort for islams syn på problemstillinger han er blitt forelagt.

* Under et møte i Oslo med internasjonal presse 10. juni 2010 sa Krekar ifølge tiltalen blant annet: «Erna Solberg sier, kast ut mulla Krekar til døden, hun skal betale prisen for det. Hun skal betale prisen for det av eget ånd (liv). Hvem som tar livet hennes, vet jeg ikke. Al-Qaida, Ansar al-Islam, mine slektninger, barna mine, jeg vet ikke. Jeg vet ikke hvem. Men hun skal betale prisen sin».

* Høyesterett stadfestet i 2007 vedtaket om å utvise Krekar fra Norge av hensyn til rikets sikkerhet. Vedtaket er imidlertid ikke effektuert fordi Irak ikke kan garantere at han ikke får dødsstraff.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.