- Jeg har levd i den tro at Norsk Tipping var et selskap en kunne stole på

TIPPING SOM BINGO? Jan Bergersen vil ikke slutte å tippe, men er svært overrasket over at Norsk Tippings maskiner leser flere tippetegn feil.

TIPPING SOM BINGO? Jan Bergersen vil ikke slutte å tippe, men er svært overrasket over at Norsk Tippings maskiner leser flere tippetegn feil. Foto: Tom Gustavsen (Romerikes Blad)

11 tegn feil gjengitt.

03.09.14 11:05

Jan Bergersen er overrasket og skuffet, etter at han oppdaget ikke mindre enn 11 feil på de to spillekvitteringene sine, skriver Romerikes Blad.

10 av feilene var på en kupong med enkeltrekker, mens den siste feilen var på en systemkupong.

- Dette går virkelig ikke an, sien den pensjonerte vaktmesteren i Lurudveien.

Stolte på Norsk Tipping
Vanligvis har Jan Bergersen ikke sjekket om det har vært samsvar mellom kupongene han fyller ut og spillekvitteringene, men han gjorde det nærmest ved en innskytelse i forrige uke.

- Jeg har levd i den tro at Norsk Tipping var et selskap en kunne stole på, men nå fikk tillitsforholdet en alvorlig knekk.

To feil på tre rekker
Fra originalkupongen med 10 enkeltrekker som Jan Bergersen fylte ut, har det oppstått feil på sju av rekkene på spillekvitteringen. På tre av rekkene er det to feil.

- Hva synes du om dette?

– Ingen synes vel noe særlig om slikt. Jeg tipper for to-tre hundre kroner uka. Den helt store gevinsten har uteblitt, men jeg synes det er en spennende hobby. Jeg begynte å tippe på 1960-tallet, den gang jeg gikk i land som sjømann, forteller han.

Klikk på bildet for å forstørre.

FULL AV FEIL: 10 avvik fant Jan Bergersen mellom denne kupongen med enkeltrekker og kvitteringen fra Norsk Tipping. I tillegg leverte han en systemkupong som ble registrert med én feil.


Vil fortsatt tippe

74-åringen kommer ikke til å slutte å levere sine kuponger.

- Men heretter vil jeg sjekke spillekvitteringene nøye. Norsk Tipping må få orden på maskinene sine.

- Har du hørt om andre som har opplevd det samme?

- Nei, jeg kjenner ingen som har gjort samme erfaring.

RB skrev i mai om en lignende episode. Da hadde den sjuende raden i tipperekka til RB-journalist Kjell Aasum blitt endret fra (U) til (H).

Det jobbes med saken
Kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl i Norsk Tipping sier følgende:

- Det er kommisjonærens oppgave å ta kontakt med oss for å bestille service hvis terminalen begynner å oppføre seg unormalt. Det er også kommisjonærens jobb å holde glassplaten på leseren fri for smuss slik at sjansen for feil minskes.

- Vi er i gang med å skifte ut gamle terminaler. For øyeblikket bytter vi ut omkring 200 hver uke og det vil fortsette til samtlige 4.000 er skiftet ut.

Tilbakemeldingene fra testing og fra kommisjonærer med de nye terminalene er positive, sier den tidligere Blaker-væringen.

Les flere saker i Romerikes Blad


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.