RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har lyst å drepe deg

«Jeg er syk og har lyst å drepe deg] skal den nå 31 år gamle mannen ha sagt til offeret sitt. Nå er han dømt til to års fengsel for vold og bruk og salg av narkotika.

Den nå 31 år gamle mannen måtte i Bergen tingrett svare for flere tiltalepunkter. Han ble dømt for seks narkotikaforbrytelser, fire legemsfornærmelser, ett tyveri og fire overtredelser av legemiddelloven. Han er også tildigere domfelt for vold.

Amfetamin
Den alvorligste punktet mannen nå er dømt for, er fra februar 2004. Politiet fant da 227,9 gram amfetamin og 6590 Rohypnol-tabletter hjemme hos mannen.

Han har erkjent at han hadde narkotikaen, men mente det var snakk om mindre mengder. Retten finner det imidlertid bevist at narkotikaen var oppdelt i brukerdoser, og at tiltalte skulle selge dette.

I formildende retning legger retten vekt på at tiltalte har erkjent forholdene, og at det har gått to år siden forholdet ble begått.

- Brutal
31-åringen er også dømt for i alt fire tilfeller av legemsfornærmelse. Det ene tilfellet skjedde under Lost Weekend-festivalen på Askøy sommeren 2004, da han slo og skallet til en annen mann slik at han ble sykemeldt i tre dager.

Det alvorligste tilfellet skjedde i januar 2005. Han oppsøkte da sammen med en kamerat en mann som skulle ha truet tiltaltes mor og bestemor. Under dette besøket skal han ha ropt til mannen: «Jeg er syk og jeg har lyst å drepe deg». Kameraten skal ha stått med en kniv i hånda, mens han ropte: «Skjønner du alvoret, jeg har lyst til å kutte deg i småbiter og putte deg i fryseren, skjønner du?».

Truslene ble oppfattet svært alvorlig av offeret, som også fikk utsatt for både slag og spark fra 31-åringen og hans 27 år gamle kamerat. Også en annen person ble utsatt for vold av de to i forbindelse med dette «oppgjøret».

Når det gjelder tilfellene av vold, mener retten det ikke er snakk om uprovosert vold. Men måten han har løst situasjonene på, er likevel ikke akseptable, mener retten.

«Det fremstår som klart for retten at tiltalte har en særdeles brutal måte å løse konflikter på. Hans opptreden overfor de fornærmede har også gjennomgående vært helt uforholdsmessig i forhold til de fornærmedes provokasjoner slik tiltalte har oppfattet situasjonen» heter det i dommen.

Etter at de hadde truet og slått offeret, tok de med seg en PS2 spillemaskin, en mobiltelefon og 45 cd-plater fra leiligheten hans. Ifølge tiltalte var dette pant fordi offeret skyldte tiltaltes mor penger. Politiet fant tyvegodset hjemme hos 31-åringen, og 31-åringen ble dømt for tyveri.

Siden det har gått nesten to år, samt at mannen har tilstått en del av forholdene, ble seks måneder av straffen på to års fengsel gjort betinget. I tillegg må 31-åringen betale det ene offeret sitt 5000 kroner i erstatning.

Den medtiltalte 27-åringen er dømt for vold og trusler. Han har imidlertid flyttet og er nå i reabilitering. Han dømmes derfor til 90 timers samfunsstraff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere