RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har savnet deg, Kim

Sist oppdatert:
- Dette var kjipt, sa kjæresten Kim og ga Marita en god klem.

BILDESPESIAL: Fredagens Idol-runde

(Nydalen/SIDE2): Marita Johansen kvitterte med å gi kjæresten Kim Schjølberg et kyss.

- Han har savnet meg, og jeg har savnet ham. Nå skal det bli godt å få litt tid sammen - og være kjærester på heltid, smiler Marita til side2.

Fredag var det exit Idol for Karlsøy-jenta - som tok utstemmingen med fatning

- Jeg er veldig fornøyd. Å komme på en fjerdeplass er over all forventning, sier hun.

Dommerne fikk rett
Tre av dommerne fikk rett i at Marita Johansen måtte ut, mens den siste spådde Vivian Sørmelands exit.

Marita sang Phil Collins' «Against All Odds» og måtte ta imot mye kjeft fra dommerne.

- Det hørtes ut som du var nervøs. Det var surt på de mørke partiene, sa Hans Olav Grøttheim.

Har savnet kjæresten
Nå gleder Nord-Norges eneste Idol-håp seg til samboertilværelsen med kjæresten Kim Schjølberg.

- Det blir godt å få henne hjem. Har vært utrolig kjipt uten henne. Jeg er stolt over at hun har kommet så langt, men er selvfølgelig kjipt at hun måtte ryke, sier Kim til side2.

- Vil satse på musikken
Gjennom hele Idol har 17-åringen sunget norske sanger. På Idol-albumet står hun for det eneste norske innslaget - Jan Eggum-låta «En natt forbi».

Artistdrømmen er ikke over selv om støtten blant tv-seerne sviktet:

- Det er min store drøm i livet å holde på med musikken. Jeg liker å synge på norsk, så jeg fortsetter muligens tradisjonen på en eventuell plate også, smiler Marita lurt.

- Var forberedt
Marita måtte vente noen nervepirrende sekunder for det ble klart at hun - og ikke Vivian Sørmeland - er kveldens Idol-taper.

- Det er heslig å måtte vente så lenge, men det var ganske klart hvem av oss som skulle videre. Vivian har gjort det bra hver kveld og har masse fans, så jeg var forbedert på å ryke, sier hun.

Alle de tre gjenværende finalistene fortjener å vinne Idol, mener Marita - men holder likevel en knapp på Jonas.

Febersyk
Vivian Sørmeland kom seg altså videre sammen med kjæresten Aleksander Denstad With som slet med feber.

- Jeg vinner Idol, sa han kjekt etter å ha sunget duett med Vivian.

De to skal nå kjempe mot Jonas Thomassen om to billetter til den store finalen i Oslo Spektrum 19. mai.

Blir historiske?
For første gang i Idol-historien sang et kjærestepar duett, og hvis begge går til finalen, skriver de mer historie.

De fire gjenværende Idolene sang både duett og solo fredag kveld. Neste uke vil hver av deltakerne synge to låter juryen har valgt ut til dem.

Se hva side2 og dommerne mener og kast din egen terning her:

1. TONE-LISE SKAGEFOSS OG TOR MILDE
31 år, fra Asker / 53 år, fra Oslo
Dagens valg: «Summer Nights» fra filmen «Grease»

SIDE2 MENER: Noen ganger er ting så stygt at det blir vakkert. Det var det ikke denne gangen. Dommerne er dommere, og takk for det. Den klareste eneren noen gang

SE DUETTEN HER (abonnement)

Les mer:Du Milde - for en duett!

2. JONAS THOMASSEN
17 år, fra Rygge
Dagens valg: «Born To Be Wild» (Steppenwolf)

DOMMERNE:Tone-Lise: - Småharry låt, men du er i ditt rette element ... Hans Olav: - Du har vist hele konkurransen at du er en kul fyr og du gjør det til en kul låt ... Amund: - Det er lett å se at du elsker låta og at du digger å stå på scenen, men det blir litt anonymt ... Tor: - Låta kler deg veldig godt! Når du har gjort halvparten så mye som jeg har til denne låta, så kan vi snakkes igjen.

SIDE2 MENER: Dette var ikke helt Steppenwolf, men morsomt sangvalg. Tøft at noen tør å være annerledes. I tillegg en veldig bra sceneprestasjon. Et skikkelig Idol.

3. VIVIAN SØRMELAND
20 år, fra Åfjord
Dagens valg: «Because Of You» (Kelly Clarkson)

DOMMERNE:Tor: - Du har en fabelaktig stemme, og når du bruker den riktig er det ingen som slår deg. Du bomma et sted, men det blir bare «peanuts». Vindmaskinen funga også veldig bra. Det var kjempefint ... Amund: - Du har jo vært så trygg og god gjennom hele konkurransen. Du kan av og til bli oppfatta som en flink karaokeartist, men i dag var du ekte artist ... Tone-Lise: - Du viser en enorm tilstedeværelse, du var til stede i låta, en fryd rett og slett ... Hans Olav: - Jeg syns det så ut som om dette ikke var din favorittlåt. Men du synger helt fantastisk!

SIDE2 MENER: Ingen tvil om at Vivian kan synge, og «Because of you» gjorde hun strålende. Ikke helt Kelly Clarkson helt ennå, men uansett utrolig bra. Vi venter å se henne i finalen.

4. MARITA JOHANSEN
17 år, fra Karlsøy i Troms
Dagens valg: «Against All Odds» (Phil Collins)

DOMMERNE: Tone-Lise: - I dag var jeg ikke særlig begeistret. Du var litt i utakt til å begynne med, men sang deg litt opp etter hvert. Har sett og hørt deg bedre ... Hans Olav: - Det hørtes ut som du var nervøs. Det var surt på de mørke partiene, og veldig bra på de høye. Nye toner fra deg, ble litt positivt overrasket ... Amund: - Du har så nydelig stemme, jeg blir glad for å høre deg. Men i starten på denne låta treffer du ikke tonene helt, selv om synger deg opp ... Tor: - Det er en vanskelig låt å synge. Men jeg syns du klarte deg jevnt over bra.

SIDE2 MENER: Marita er veldig opp og ned, og i dag var det heller ned. Hun skal være veldig glad om dun går videre i dag. Var ikke helt heldig med sangvalg i dag, men noen partier var ok.

5. ALEKSANDER DENSTAD WITH
18 år, fra Trondheim
Dagens valg: «Everybody Hurts» (REM)

DOMMERNE MENER: Hans Olav: - Jeg tror jeg har sagt det i hvert program - du synger dritbra. Det kler deg godt å være litt sjuk ... Amund: - En spesiell kveld i dag - det beste jeg har hørt deg i konkurransen. Det var sinnssykt bra! ... Tor: - Dette var utrolig fint, det var nydelig, det var vakkert! Nesten så jeg får lyste til å ha kjærlighetssorg akkurat nå ... Tone-Lise: Det kledde stemmen din å være litt sjuk i dag. Jeg har savnet «nervesang» av deg tidligere, det fikk du til i dag.

SIDE2 MENER: Aleksander har en trygg og fin stemme. Nydelig sangvalg, Det hadde ikke vært noen bombe hvis vi får se et kjærestepar i finalen i Idol 2006.

6. JONAS OG MARITA
Synger: «Where The Wild Roses Grow» (Nick Cave/Kylie Minogue)

DOMMERNE:Amund: - Vakkert låtvalg! Marita, du er fin på låta, men du støtter deg veldig på Jonas. Det er han som står mest ut her ... Tor: - Jeg syns Marita gjør en utmerket figur, mens Jonas er fabelaktig som alltid ... Tone-Lise: - Syns du synger fantastisk på låta, Jonas. Jeg syns ikke at du synger dårlig, Marita, men det blir en stor klasseforskjell ... Hans Olav: - Syns det var kjempebra! Dere spilte de rette rollene, og sang veldig bra begge to.

SIDE2 MENER: Marita og Jonas har stemmer som passer utrolig godt sammen. Scenemessig er de også perfekte sammen. Nydelig å se på. Et utrolig kult låtvalg.

7. ALEKSANDER OG VIVIAN
Synger: «One» (Mary J. Blige & U2)

DOMMERNE: Tor: - Det tok seg veldig opp mot slutten. Litt nølende til å begynne med. Jeg hadde forberedt en tordentale, men trekker det tilbake. Dere var bra! ... Amund: - Var skuffa til å starte med, det var VM i nøling, og det tok masse tid for å komme til poenget. Men til slutt satt alt, veldig bra ... Hans Olav: - Ingen grunn til at dere skal være usikre, jeg savna også litt mer samspill. Dere er tross alt kjærester, og det var litt dårlig kjemi ... Tone-Lise: - Jeg er enig med det de andre sier. Litt treg start, så ble det dritbra på slutten.

SIDE2 MENER: Ingen tvil om at verken Aleksander eller Vivian kan synge. Vi så dem allerede i Sandvika da de fremførte en duett. Dette ble litt kjedelig, men det tok seg opp mot slutten.

Mer moro:

FULL OVERSIKT:Alt om årets Idol

GOD TIL Å TIPPE?Spå sluttresultatet

SEND INN BILDE:Likner du på et Idol?

GRATIS:Flere timer video

Se bilder fra fredagens Idol under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere