RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har snudd på hver eneste krone

(Privat/Namdalsavisa)
Sist oppdatert:
Da Tommy Torsvik mistet samboeren, shoppet han for 700.000 kroner.

NAMSOS: Som fotballkeeper var Tommy Torsvik (den gang med Berger som etternavn) en stødig sisteskanse på NILs A-lag. Men på privaten hadde han ikke like god kontroll: Namsosingen mistet etter hvert grepet på økonomien.

Artikkelen er levert av Namdalsavisa

Handlet alt på nedbetaling
– Det startet da samboeren og jeg skilte lag for seks år siden og jeg flyttet inn i ny leilighet. Da kjøpte jeg alt jeg trengte og hadde lyst på, på avbetaling, uten å tenke på konsekvensene. Alt skulle være dyrt og fint og nytt, forteller en åpenhjertig Torsvik til NA.

Kjøpefesten varte i flere måneder, og ga Torsvik utgifter som han skulle få svi for i lang tid etterpå.

– Jeg kjøpte en ATV firehjuling, karaokeutstyr, flatskjerm, sofa, kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin, surroundanlegg til PC-en, studiohøyttalere og gitar. Det var jo så mye jeg hadde lyst på, forteller han.

Da situasjonen var som verst, hadde Torsvik utgifter på over 20.000 kr i måneden i gebyr og renter på både forbrukslån og gammel gjeld.

En ny kjæreste ble redningen for Tommy. Sammen fikk de oversikt over gjeld og kreditorer, og Tommy tok skrittet og søkte hjelp. Etter hvert kom han inn under gjeldsordningen hos Namsmannen.

Tre år igjen
– Jeg har fått en unik sjanse som jeg ikke skal misbruke. Jeg har snudd på hver eneste krone de siste to årene, og skal fortsette med det i tre år til. Rett før jeg fyller 40 år skal jeg være gjeldfri, og da skal det feires med en heidundrende fest, sier Tommy Torsvik som nå er bosatt i Arna utenfor Bergen sammen med kona Bodil.

Sto fram på TV
37-åringen er sjelden i Namsos, men har fortsatt både mor, morfar og lillesøstra si i rockebyen.

– De har støttet meg hele tida. Jeg har kun opplevd positiv respons når jeg har stilt opp i media med min «skrekkhistorie».

Tommy fikk mye oppmerksomhet da han sto fram i «Luksusfellen» på TV3 for to år siden. Å snakke om problemet har vært en bevisst strategi fra 37-åringen.

– Hvis min historie kan bidra til at andre unngår å havne i samme uføre, er det positivt. Jeg har lært leksa – nå håper jeg andre slipper å gå i samme fella, sier Torsvik.

– Hvilke råd vil du gi til andre?

– Unngå bruk av kredittkort. Vær forsiktig med alle småbeløp, som etter hvert kan vokse seg store. Ikke handle på kreditt; vent heller ett år eller to før du kjøper det du har lyst på, sier Torsvik.

Les flere saker fra Namdalsavisa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere