*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg har sviktet mine nærmeste

SIKTET: Vararepresentant på Stortinget, Erik Skutle, er siktet for narkotikabruk. Foto: Rune Johansen (Bergensavisen)

Erik Skutle (H) beklager hasjrøyking.

27.02.14 22:59

Bergen (Nettavisen/NTB): Stortingsrepresentant Erik Skutle (H) beklager å ha røyket hasj på et nachspiel.

Det ble torsdag kjent at Skutle i politiavhør har erkjent bruk av hasj ved én anledning. Skutle opplyser at han kommer til å trekke seg fra alle partiverv.

- Jeg har i dag erkjent overfor politiet å ha røyket cannabis. Jeg avventer nå politiets videre behandling og er forberedt på å ta konsekvensen av lovbruddet, sier Skutle i en uttalelse torsdag kveld.

- Jeg er svært lei meg for det alvorlige tillitsbruddet jeg har begått. Jeg har sviktet de som har hjulpet meg frem og støttet meg i mitt arbeid de siste årene, ikke minst mine nærmeste. Det jeg har gjort er alvorlig og jeg forstår at det får konsekvenser. Jeg kommer til å trekke meg fra alle partiverv, men vil forsøke å bygge opp tilliten igjen sakte, men sikkert, fortsetter Høyre-politikeren.

- Jeg ber om forståelse for at jeg nå trenger ro for å ta vare på meg selv og mine nærmeste, og ønsker ikke å kommentere saken ytterligere på det nåværende tidspunkt, sier Skutle, som er vara for statsminister Erna Solberg (H) på Stortinget.

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg sier narkotikasiktelsen mot partifellen Erik Skutle er en alvorlig, men trist sak for alle.

- Høyre har nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika, så dette er et alvorlig tillitsbrudd. En stortingsrepresentant har et særlig ansvar for å følge lover og regler, uttaler Erna Solberg i en pressemelding sent torsdag kveld.

- Alvorlig
Også et medlem i Høyres bystyregruppe i Bergen ble torsdag siktet for bruk av et narkotisk stoff.

– Det er alvorlig hvis dette gjelder flere unge i Bergen. Det er viktig og riktig at lokal- og fylkespartiet sier de umiddelbart vil ta initiativ til å rydde opp i det som måtte være av ukultur, sier statsministeren.

Dermed er to av toppene i Bergen Høyre narkotikasiktet.

- Vi ser alvorlig på dette, og i Høyre har vi nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika. Dette er et alvorlig tillitsbrudd overfor partiet og bystyregruppen, sier Høyres gruppeleder Dag Skansen.

Tillitsbrudd
Samtidig er det viktig å ivareta representanten på en god måte, understreker han.

- Jeg har vært i kontakt med bystyrerepresentanten i kveld, og vedkommende erkjenner å ha gjort noe ulovlig og beklager tillitsbruddet sterkt, sier Skansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Høyre-leder og statsminister Erna Solberg betegner narkotikasaken som et alvorlig tillitsbrudd. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Gruppelederen bekrefter at siktelsene mot de to Høyre-politikerne kommer som et resultat av den store politiaksjonen mot narkotika i ungdomsmiljøer som har pågått i Bergen. De to skal være blant i alt tre personer som torsdag ble avhørt av politiet i Bergen og siktet for erverv, besittelse og bruk av narkotika.

- Ikke et Høyre-problem
Skansen mener det ikke er grunnlag for å si at det finnes noen ukultur i Bergen Høyre.

- Dette er ikke et Høyre-problem, men et ungdomsproblem som vi må ta alvorlig.

Ifølge gruppelederen vil Bergen Høyre holde møter i helgen for å diskutere hvordan saken skal håndteres videre. Det vil også bli holdt møter med lederne i Unge Høyre.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.