RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har sviktet mine nærmeste

SIKTET: Vararepresentant på Stortinget, Erik Skutle, er siktet for narkotikabruk.
SIKTET: Vararepresentant på Stortinget, Erik Skutle, er siktet for narkotikabruk. Foto: Rune Johansen (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
Erik Skutle (H) beklager hasjrøyking.

Bergen (Nettavisen/NTB): Stortingsrepresentant Erik Skutle (H) beklager å ha røyket hasj på et nachspiel.

Det ble torsdag kjent at Skutle i politiavhør har erkjent bruk av hasj ved én anledning. Skutle opplyser at han kommer til å trekke seg fra alle partiverv.

- Jeg har i dag erkjent overfor politiet å ha røyket cannabis. Jeg avventer nå politiets videre behandling og er forberedt på å ta konsekvensen av lovbruddet, sier Skutle i en uttalelse torsdag kveld.

- Jeg er svært lei meg for det alvorlige tillitsbruddet jeg har begått. Jeg har sviktet de som har hjulpet meg frem og støttet meg i mitt arbeid de siste årene, ikke minst mine nærmeste. Det jeg har gjort er alvorlig og jeg forstår at det får konsekvenser. Jeg kommer til å trekke meg fra alle partiverv, men vil forsøke å bygge opp tilliten igjen sakte, men sikkert, fortsetter Høyre-politikeren.

- Jeg ber om forståelse for at jeg nå trenger ro for å ta vare på meg selv og mine nærmeste, og ønsker ikke å kommentere saken ytterligere på det nåværende tidspunkt, sier Skutle, som er vara for statsminister Erna Solberg (H) på Stortinget.

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg sier narkotikasiktelsen mot partifellen Erik Skutle er en alvorlig, men trist sak for alle.

- Høyre har nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika, så dette er et alvorlig tillitsbrudd. En stortingsrepresentant har et særlig ansvar for å følge lover og regler, uttaler Erna Solberg i en pressemelding sent torsdag kveld.

- Alvorlig
Også et medlem i Høyres bystyregruppe i Bergen ble torsdag siktet for bruk av et narkotisk stoff.

– Det er alvorlig hvis dette gjelder flere unge i Bergen. Det er viktig og riktig at lokal- og fylkespartiet sier de umiddelbart vil ta initiativ til å rydde opp i det som måtte være av ukultur, sier statsministeren.

Dermed er to av toppene i Bergen Høyre narkotikasiktet.

- Vi ser alvorlig på dette, og i Høyre har vi nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika. Dette er et alvorlig tillitsbrudd overfor partiet og bystyregruppen, sier Høyres gruppeleder Dag Skansen.

Tillitsbrudd
Samtidig er det viktig å ivareta representanten på en god måte, understreker han.

- Jeg har vært i kontakt med bystyrerepresentanten i kveld, og vedkommende erkjenner å ha gjort noe ulovlig og beklager tillitsbruddet sterkt, sier Skansen.

Høyre-leder og statsminister Erna Solberg betegner narkotikasaken som et alvorlig tillitsbrudd.

Gruppelederen bekrefter at siktelsene mot de to Høyre-politikerne kommer som et resultat av den store politiaksjonen mot narkotika i ungdomsmiljøer som har pågått i Bergen. De to skal være blant i alt tre personer som torsdag ble avhørt av politiet i Bergen og siktet for erverv, besittelse og bruk av narkotika.

- Ikke et Høyre-problem
Skansen mener det ikke er grunnlag for å si at det finnes noen ukultur i Bergen Høyre.

- Dette er ikke et Høyre-problem, men et ungdomsproblem som vi må ta alvorlig.

Ifølge gruppelederen vil Bergen Høyre holde møter i helgen for å diskutere hvordan saken skal håndteres videre. Det vil også bli holdt møter med lederne i Unge Høyre.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere