- Jeg har vært tiltalt i 50 rettssaker

Foto: Scanpix (fotomontasje)

Berlusconi hevder han holder verdensrekorden. De neste ukene står tiltalt i fire saker.

06.03.11 12:31

Det blåser kraftig rundt den italienske statsministeren Silvio Berlusconi (74) om dagen. I løpet av de neste ukene er Berlusconi hovedpersonen i hele fire rettssaker.

Berlusconi hevder han har gjennomgått flere rettssaker enn noen andre i hele universet, og påstår at han har vært tiltalt i hele 50 saker, melder BBC.

Penger og makt har likevel sørget for at den eksentriske politikeren og mediemogulen har klart å skygge unna fengselsstraffer.

- Stiller opp i alle rettssakene
Men i de kommende månedene kan en hardt presset Berlusconi få problemer med å sno seg unna korrupsjonsanklager og prostitusjonsanklager. I januar måned besluttet nemlig italienske domstoler å sette til side statsministerens immunitet.

Berlusconis advokat, Niccolo Ghedini, sier at statsministeren vil møte opp personlig i alle rettssakene. Det til tross for at han ikke er pliktet til å gjøre det.

- Statsministeren mener det er hans rett å stille opp personlig for å forsvare seg selv, sier Ghedini, melder BBC.

Men Ghedini legger til at det vil kreve mye koordinering for at han skal kunne gjøre seg selv tilgjengelig for alle de fire sakene.

I den første rettssaken er Berlusconi anklaget for bedrageri og underslag i forbindelse med oppkjøp av TV-rettigheter i ett av medieselskapene. 74-åringen er også anklaget for bedrageri i en annen sak som startet i forrige uke.

- Kjøpte sex av 17-åring
I en tredje sak er Berlusconi anklaget for bestikkelse. Rettssaken starter senere denne måneden. Og i neste måned starter rettssaken hvor statsministeren er anklaget for å ha kjøpt sex av en mindreårig prostituert, samt misbruk av sitt embete.

Berlusconi står tiltalt for å ha betalt den marokkanske Karima El Mahroug, også kjent som Ruby, for seksuelle tjenester da hun var 17 år gammel. Saken blir i medier omtalt som Ruby-skandalen.

Han skal også ha hindret en politietterforskning da Ruby ble arrestert for tyveri.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.