RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
REDD. ¿ Det er litt rart at jeg må ta taxi for å komme til og fra skolen. Vi bor jo så nærme, men det er kanskje ikke så rart heller. Det kjører mange biler og lastebiler her, og jeg har vært redd mange ganger, sier Emilie Andrea Gjertsen.
REDD. ¿ Det er litt rart at jeg må ta taxi for å komme til og fra skolen. Vi bor jo så nærme, men det er kanskje ikke så rart heller. Det kjører mange biler og lastebiler her, og jeg har vært redd mange ganger, sier Emilie Andrea Gjertsen. (Montasje: Blom/Foto: Bjørn Inge Rognlien Rødfoss/Eidsvoll Ullensaker Blad)

- Jeg har vært redd mange ganger

Sist oppdatert:
Emilie Andrea Gjertsen tar taxi 300 meter til skolen hver dag.

Emilie Andrea Gjertsen har en skolevei som ikke er så lik den mange andre har. Den er veldig kort. Og den er veldig farlig.

Derfor tar hun nå taxi de tre hundre meterne til skolen hver dag.

- Det er litt rart at jeg må ta taxi for å komme til og fra skolen. Vi bor jo så nærme, men det er kanskje ikke så rart heller. Det kjører mange biler og lastebiler her, og jeg har vært redd mange ganger, sier Emilie Andrea Gjertsen til Eidsvoll og Ullensaker Blad.

Vanligvis har 10-åringen syklet eller gått langs den trafikkerte Trondheimsvegen for å komme seg til skolen. Men mens E6 nå er under utbygging har hun fått innvilget taxi av Eidsvoll kommune.

Har du en farlig skolevei du vil fortelle om? Ta kontakt med vaktsjef@nettavisen.no

- Nå er vi redde
Men tilbudet varer bare et par uker, og nå frykter familien fremtiden med en mer utrygg skolevei. Det har vært flere ulykker på strekningen de siste årene.

- Nå er vi redde for at taxitilbudet forsvinner så fort E6-utbyggingen er ferdig. Her dundrer det biler, lastebiler og andre store kjøretøyer forbi hele døgnet og det kommer garantert ikke til å bli noe mindre når bomstasjonene blir tatt i bruk. Da kommer mange til å bruke denne strekningen for å slippe å betale, sier mamma Irma Gjertsen til avisen.

Hun er redd for hva som kommer til å skje når datteren mister taxitilbudet. Selm om det blir gang og sykkelsti langs veien, må 10-åringen fortsatt krysse den.

- Vi har ingen barn å miste, og nå håper jeg det blir foretatt noen trafikksikkerhetstiltak her. Det er helt nødvendig, svarer den lokale moren.

Les også: Her er barna i livsfare
Les også: Her er partienes veiløfter

- Får ikke mer taxi
Rektor Anne Brodal sier at taxiløsningen kun er midlertidig for Emilie Andrea Gjertsen.

- Dette på grunn av en veldig trafikkøkning i forbindelse med E6-utbyggingen. Elever som bor der får vanligvis ikke taxi til og fra skolen, sier Brodal.

Rektoren sier det skole- og barnehageetaten i Eidsvoll kommune som tar avgjørelsen på hvilke elever som får taxi til og fra skolen, men sier de er veldig opptatt av trygg skolevei, og at de derfor har invitert Akershus fylkeskommune, Statens vegvesen og Eidsvoll kommune til et møte.

Skole- og barnehageetaten er derimot klar på at Emilie Andrea Gjertsen (10) ar tatt sin siste skoletaxi når E6 åpner igjen

- Taxien gjelder til E6 åpner igjen, sier Karl Andreas Hansen i skole- og barnehageetaten til EUB.no.

Les hele saken i Eidsvoll og Ullensaker Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere