Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg holdt han fast i jakkekragen og gaula på konduktøren

Astrid tok frekk lommetyv på fersken. Fikk beskjed av bussjåføren om å slippe han av på neste stasjon.

Nettavisen har tidligere skrevet om frekke utenlandske lommetyver som benytter sommerferien til å rundstjele nordmenn.

Ifølge Ruter og politiet i hovedstaden er det stadig flere profesjonelle tyver som opererer på buss, trikk og t-bane.

- Vi står overfor store utfordringer knyttet til de organiserte lommetyvene i Oslo, og ser at omfanget øker kraftig. I fjor var mange av tyveriene knyttet opp mot byens uteliv, der berusede mennesker ble rundstjålet på vei hjem fra byen. De siste månedene har vi merket et økt press i forhold til passasjerer som benytter kollektivtransport, har politioverbetjent Roar Kvassheim tidligere uttalt til Nettavisen.

Har du opplevd lignende episoder? Kontakt vaktsjef@nettavisen.no

Kjente hånd i jakkelommen
Fredag ettermiddag opplevde 29-år gamle Astrid Bakke Kvistad at en lommetyv forsøkte å stjele mobilen hennes - for andre gang. Hun tok affære, men ble bedt om å slippe han av på neste stasjon.

- Det er under en måned siden to klåfingrede menn klarte å stjele mobilen min. Denne gangen luktet jeg lunta da en utenlandsk mann plutselig stilte seg unormalt tett opptil meg på en halvfull buss, sier Astrid til Nettavisen.

Da den uredde Førde-jenta i tillegg kjente en hånd som rotet rundt i jakkelommen hennes tok hun affære.

- Jeg tenkte «Faen, nå må det ikke være for sent», før jeg snudde meg fort rundt og tok tak i jakkelomma. Jeg fikk tak i tyvens jakkekrage og ropte ut i bussen at en lommetyv prøver å stjele mobiltelefonen min, sier hun.

- Slipp av tyven
Svaret hun fikk av sjåføren var noe uventet.

- Buss-sjåføren svarte at det tok for lang tid å vente på politiet og ba meg slippe av tyven på neste stasjon. Da vi kom til Brugata slapp jeg tak i jakkekragen hans og lot kjeltringpakket gå, sier 29-åringen oppgitt.

Hun har forståelse for at politiet nedprioriterer lommetyverier, men syns er ubehagelig å ha bli utsatt for tyveri og tyveriforsøk i løpet av en og samme måned.

- Fremover kommer jeg til å høre på musikk på mobilen. Da merker jeg i i hvert fall hvis den blir stjålet, sier hun.

- Hva irriterer deg mest med episoden?

- At jeg ikke tok opp mobilen og knipset et bildet av han, sier hun.

Ruter: En politisak
Pressetalsperson Sofie Bruun i Ruter opplyser at sjåfører skal kontakte politiet dersom de får beskjed om tyverier om bord. Hun kan likevel ikke uttale seg om den konkrete episoden.

- Jeg kjenner ikke til denne episoden. Det er først og fremst en politisak. Vi har hatt et tett samarbeid med politiet og oppfordrer alle reisende til å passe på verdisakene sine. På steder der folk er samlet vil det ofte være en økning i tyverier. Ruter har tidligere hatt kampanjer og oppfordret reisende til å passe på verdisakene sine. Vi håper alle som opplever tyverier anmelder, slik at vi kan få en bedre oversikt, sier hun.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger