RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg hørte dunket da han traff steinura. Han hylte i noen sekunder, så ble det stille

(Privat)
Sist oppdatert:
Diesel falt 10 meter.

(Nordlys) May Torill Rotvik var i går ettermiddag ute og gikk tur med fire hunder i Rotvik i Salangen.

Tre av hundene var hennes egne, mens den siste, bordercollien Diesel, er barnebarnet Adrians hund.

- Jeg satt på autovernet og så på all småseien som vaket ute i havet. Jeg ropte på Diesel, som var litt for langt ut mot kanten. Han snudde brått, mistet fotfestet og gled utfor, forteller May Torill, som etter hendelsen levende beskrev hendelsen på sin Facebook-status.

Der skrev hun:

«...dunket som kom da hunden traff steinura, skrikan fra hunden i sekundan etterpå...og så stillheten...Den følelsen var ikke god».

- Helt forferdelig
- Det var helt forferdelig. Og siden det er så bratt der, er det vanskelig å komme seg ned. Jeg var sikker på at jeg måtte hente en død hund, forteller May Torill (47).

Dermed begynte en utrolig ferd for å komme seg ned til Diesel.

- Jeg måtte klatre ned. Det var kjempebratt, og det var ikke bare-bare å finne en vei ned. Jeg klatret over steder hvor jeg normalt ikke ville klatret noen gang. Så måtte jeg vasse til livet i havet, hadde det vært flo måtte jeg ha svømt, for å komme dit Diesel lå. Da jeg kom bort, så jeg hodet til Diesel. Da skjønte jeg at han var i live, sier hun i dag.

Blødde fra munnen
På Facebook skriver hun:

«Han halter og blør i munnen. Jeg bærer han over skuldran med meg samme veien som jeg kom...må "kaste" han oppover et berg en plass..han sier ikke et pip. Det er utrolig hvilke krefter man får når man er i sjokk!».

Hun kunne ikke tenke på skadeomfanget. For å få hunden opp fra ura, måtte hun gå drastisk til verks. Som erfaren hundeeier gjorde hun nødvendige sjekker. Hunden haltet, blødde fra munnen. Noen tenner var knust.

- Slik jeg ser det har Diesel land med bakparten, og så har han slått den ene siden av hodet i steinene. Tennene som er knust er på den ene siden.

Bar hunden hjem
Vel oppe bar May Torill den 16 kilo tunge hunden de 2,7 kilometrene hjem.

- Jeg hadde de tre andre hundene i bånd rundt magen. Jeg måtte sette ham ned av og til. Han hinket.

Hun fikk hunden sjekket av veterinær. Det ble sydd noen sting, renset noen sår, men utover det ser det ut til at Diesel har kommet unna det stygge fallet uten brudd.

Skadestatusen summerte hun opp slik:

«Han er kraftig forslått, slått ut 2 tenner oppe og en nede front, knekt begge hjørnetenner på ene siden..disse må opereres ut, han er sydd i leppa og et kutt på ene framlabben, rensa et kutt på andre labben. Han har forslått ballene sine og skrapet de opp, han har blodutredelser i øynene...og om hunder kan få det, så har han sikkert hjernerystelse».

- Vi har gått en liten tur i dag. Han har vondt, men går på smertestillende. Hvis han fortsatt halter til uka, får vi sørge for å få tatt røntgenbilder.

I dag er hun bare sjeldeglad for at barnebarnet som er på ferie i Malaga fortsatt har en hund som er i livet.

- Huff, jeg er veldig lettet. Det skulle egentlig ikke gått bra. Mens Diesel er en stor vims, så fra nå av skal han være under kontinuerlig oppsyn.

Les flere saker fra Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere