- Jeg kan ikke forstå at Jens tillater dette

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

- Det er fullstendig mangel på lederskap å la sine to regjeringskolleger drite seg ut så til de grader, sier kommunikasjonsekspert.

12.08.10 08:49

I beste sendetid benytter både SV-leder Kristin Halvorsen (49) og Sp-leder Liv Signe Navarsete (51) anledningen til å sparke hverandre i leggen - uoppfordret.

- Det er ikke noe kommunikasjon mellom dem, det de gjør er å slåss for sine politiske liv via media, så de har ingen dialog, sier daglig leder i kommunikasjonsbyrået Siste kommunikasjon, Elizabeth Hartmann, til Nettavisen.

Les Stavrums kommentar: Hard anger for Stoltenberg

Krangelen
Mandag kveld overrasket Halvorsen mange med å gå i strupen på sin regjeringskollega på TV 2:

«Det er Senterpartiet og Senterpartiets statsråd som har stått på for å få denne konklusjonen. Hvis de nå har behov for å snu, er det i tilfelle det som kan føre til et annet utfall i saken.»

Dette ble parert av Navarsete tirsdag, som sammenlignet Halvorsens utspill med at hun skulle begynne å trekke inn striden om utbytte i private barnehager, som Halvorsen har ansvaret for.

«En fagstatsråd som står opp for sin sak, det er jo naturlig. Det ville jo være rart da hvis jeg sier noe om private barnehager, der SV har statsråden, og jeg vil tro SV vil stå hardt på den. Og hvis jeg etterpå går ut og sier at det var SV som tvinger fram dette, det vil bli litt rart. Men jeg vil ikke kommentere mer på det», sa Navarsete til TV 2.

Navarsete sa også at saken har vært like vanskelig for Senterpartiet som for SV:

«Og det vet Kristin Halvorsen veldig godt ifra diskusjonene vi har. Men jeg vil ikke kommentere de utsagnene, jeg synes det får stå for hennes ord»

Etter at det tirsdag ble kjent at regjeringen snur og likevel vil utrede sjøkabel-alternativet, sendte Halvorsen ut en pressemelding med følgende ordlyd:

«Jeg er glad for at Ap og Sp nå kommer folk i Hardanger, miljøbevegelsen og SV i møte.»

- De driter seg ut
Elizabeth Hartmann har fulgt debattene de siste dagene og er sjokkert.

- Etter å ha sett nyhetene mandag og tirsdag, kan jeg ikke skjønne at dette går an, sier Hartmann.

- Hva sier det om Stoltenberg at hans to kolleger er så frittalende?

- Jeg kan ikke forstå at Jens tillater dette: Det viser fullstendig mangel på lederskap å la sine to regjeringskolleger drite seg ut så til de grader. De fremstår som klovner hele gjengen nå.

- Det rammer også Stoltenberg, som ikke er der. Han burde få de til å besinne seg, legger hun til.

Og hun mener han hadde rikelig anledning:

- Etter at Halvorsen gikk ut mandag, burde han grepet inn og sagt at dette må det blir slutt på. Den største skaden skjedde i går, der begge deltok og hvor kranglingen eskalerte og begge deltok aktivt. De trenger ikke en opposisjon når de oppfører seg slik. Nå er de sin egen verste fiende, mener hun.

- FraværendeJens
Hartmann mener Stoltenberg må ta mer ansvar i regjeringen:

- Jens er helt fraværende, og det kan han ikke tillate seg. Det er typisk Jens å være konfliktsky, men det er en leders oppgave å gå inn i vanskelige situasjoner. Nå må han vise at han vil styre Norge, og ikke være så opptatt av å sikre seg en fremtidig posisjon internasjonalt.

- Hvis han ikke vil det, må han si at han sitter på oppsigelse. Vi trenger en leder som kan begeistre og bringe positivitet!

Hartmann levner lite håp for det rødgrønne prosjektet:

- Dette må være begynnelsen på slutten på regjeringssamarbeidet, hvis det ikke allerede er slutt. Jeg har aldri sett maken. Kommunikasjonsmessig er det nesten litt fascinerende. Det er så elendig, at jeg lurer på hvordan de skal kunne reparere dette, sier kommunikasjonseksperten.

- Skader hverandre
- Hva tror du skjer videre mellom damene?

- Jeg skulle gjerne være flue på veggen under det neste personlige møtet mellom damene. De skader både seg selv og hverandre og opptrer som konkurrenter. Det er så uproft å snakke via media.

Personlig føler hun seg lurt som velger:

- Jeg synes de undervurder velgerne fullstendig, de tar oss ikke på alvor. Dette står til styrk. Jeg vil ha politikere som vi kan stole på, som har integritet. Bare de er presset hardt nok, snur de jo helt om.

- Hva vil du råde damene til videre?

- Først og fremst må de nå holde kjeft! Og så bør de snakke sammen i et lukket rom, bare de to, avslutter Hartmann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.