RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg kan ikke sitte å se på

Dima Heger (t.v.) og Victoria Grygorenko har samlet inn penger til Olga Sukhomud (i midten) som hun skal ha med seg til Ukraina der hun skal hjelpe til ved et sykehus i hovedstaden Kiev.
Dima Heger (t.v.) og Victoria Grygorenko har samlet inn penger til Olga Sukhomud (i midten) som hun skal ha med seg til Ukraina der hun skal hjelpe til ved et sykehus i hovedstaden Kiev. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB/Scanpix)
Sist oppdatert:

(NTB): På kort tid arrangerte ukrainere i Norge en innsamlingsaksjon til innkjøp av medisiner til dem som er skadd og trenger hjelp etter de voldelige sammenstøtene i hjemlandet.

- Ukraina kan forandre seg til et diktatur, jeg kan ikke sitte stille og se på det, sier Victoria Grygorenko, som studerer i Norge.

Hun står bak initiativet til innsamlingsaksjonen som ble arrangert sammen med andre ukrainere i Oslo torsdag. Samme kveld reiste hun videre til Kiev for å jobbe som frivillig ved et av sykehusene i byen.

- De kommer til å trenge mange hender, sier hun.

Den ukrainske studenten har de siste månedene fulgt med på bildene fra hjemlandet som stadig er blitt mer dramatiske. For kort tid siden bestemte hun seg for å reise til den ukrainske hovedstaden.

Blomster og lys utenfor den ukrainske ambassade i Oslo i forbindelse med urolighetene i landet.


Tente lys for døde ukrainere

En gruppe ukrainere samlet seg torsdag kveld for å tenne lys på trappen til Ukrainas ambassade i Oslo.

– Det som skjedde i Kiev torsdag, er en tragedie. Derfor har vi en spontan minnemarkering for de døde, de drepte, som har ofret livet sitt for demokrati i Ukraina, sier Sofia Øien til NRK.

Hun var en av dem som tente lys utenfor ambassaden torsdag kveld.

– President Viktor Janukovitsj har erklært krig mot det ukrainske folk. Vi mener demokrati er veldig viktig for Ukraina, sier Øien.

Blomster og lys utenfor den ukrainske ambassade i Oslo i forbindelse med urolighetene i landet.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere