*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg kastet babyen min i søppelkassen

Foto: AFP (Afp)

Kvinnen (30) som kastet sin nyfødte baby i en søppelkasse på et passasjerfly, hevder hun var blitt voldtatt.

16.09.10 19:06

Rengjøringsarbeidere fikk seg et enormt sjokk da de skulle klargjøre et passasjerfly på flyplassen i Manila på Filippinene søndag.

Da de skulle tømme søppelkassen på flytoalettet, fant de en nyfødt baby, melder nyhetsbyrået AFP.

Varslet leger
Rengjøringspersonalet fikk raskt varslet leger på den internasjonale flyplassen i Manila. Gutten ble deretter kjørt til sykehus.

Leger slo fast at babygutten var frisk og rask, og han ble etter hvert overlatt til filippinske omsorgsarbeidere. Personell ved flyplassen sier de har gitt gutten navnet Jorge Francis.

Passasjerflyet tilhører flyselskapet Gulf Air, og var nettopp kommet inn for landing fra Bahrain da babygutten ble funnet. Filippinske myndigheter har forsøkt å komme i kontakt med barnemoren hele uken.

Tilstått
Nå har imidlertid en filippinsk kvinne tilstått at det var hennes baby, opplyser den filippinske politikeren Lani Mercado overfor nyhetsbyrået AP.

- Hun har tilstått at det var hennes barn, sier Mercado.

Voldtatt
Videre forteller Mercado at kvinnen hevdet hun var blir voldtatt av sin arbeidsgiver da hun jobbet som hushjelp i Midtøsten. Hun skal ha blitt beordret til å reise hjem fra Qatar av arbeidsgiverens kone da graviditeten ble kjent.

Kvinnen innrømmer at hun fødte barnet på flyet, og kvittet seg med babyen i søppelkassen i frykt for reaksjoner fra sin familie hjemme på Filippinene.

- La oss nå håpe at det blir et bra utfall av denne saken, sier Mercado.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.