*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg klarer ikke å begripe hvorfor noen blir forelsket i Breivik

Foto: Grøtt, Vegard

Arild Knutsen opplevde selv at jenter ble stormforelsket i ham da han knivstakk og nesten drepte en jente.

19.06.12 09:31

Knutsen er til daglig leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, og velger å fortelle sin egen historie etter at det kom fram i Oslo tingrett mandag at Anders Behring Breivik har fått kjærlighetsbrev fra 16 år gamle jenter.

Nettavisen følger utspørringen av Terje Tørrissen og Agnar Aspaas direkte i Oslo tingrett. Se tv-dekning og følg direktedekningen her.

- Det slo meg at det her har jeg også opplevd. Det er jo helt ufattelig at en mann som går og slakter 77 mennesker, og skader mange, at det gjør at folk blir forelsket og skriver kjærlighetsbrev, sier Knutsen til Nettavisen.

- Jentene ble stormforelsket
Mandag kveld postet han et innlegg på sin Facebook-profil, om det uvirkelige han selv opplevde da han nesten ble drapsmann i 1983.

- Jeg var 14 år, og stakk ned og nesten drepte en jente med kniv. Etter det måtte jeg være isolert, og jeg var borte fra skolen og det sosiale nettverket. Men da kom det folk på døra hjemme; klassevenner, naboer og kamerater som fortalte at den ene jenta etter den andre var stormforelsket i meg, og at de ikke snakket om noe annet, forteller Knutsen.

Han sier han ble svært forundret over oppmerksomheten han fikk.

- Det var forferdelig ubehagelig. Jeg var jo i den rette alderen til å sette pris på den slags oppmerksomhet, men ikke på den måten. Jeg syntes det var ekkelt og guffent, og jeg har aldri klart å forstå det, sier Knutsen.

Jenter som han hadde gått i klasse med i sju år, og som aldri hadde vist ham noen interesse, ble helt besatt av ham.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Facebook

- Guttene ville henge med meg
- Har du gjort deg opp noen tanker om hvorfor jentene ble forelsket?

- Jeg er ikke så sikker på at det er en jenteting. Jeg tror det dreier seg om menneskets sinn. Det var jo sånn med guttene også. De ble ikke akkurat forelsket, men de ble veldig opptatt av å henge med meg og å snakke med meg, sier Knutsen.

Han sier han ikke klarer å forstå at 16 år gamle jenter blir forelsket i en massedrapsmann som Breivik.

- Det er helt ufattelig. Jeg klarer ikke å begripe hvorfor noen blir forelsket i Breivik som følge av det han har gjort, sier han.

- Det har noe med å drømme seg over i en annen virkelighet, tror jeg. Det blir vel en mystisk sfære rundt det som blir veldig tiltrekkende. Han blir spesiell, og kanskje det er drømmen om å bli spesiell, om å bli noen, sier Knutsen, og legger til:

- Det er jo også sånn at i vårt samfunn så er jo det største å komme på tv, så når han blir eksponert som han blir, har det kanskje noe med saken å gjøre, sier Knutsen.

- Interessen ble borte
Etter at han skrev om sine egne opplevelser på Facebook, har debatten rast. Han tror dette skyldes at det er mange som har opplevd det samme.

- Dessuten er det opprørende for mange. Det strider mot all fornuft at man skal bli tiltrukket av en som foretar de mest barbariske handlingene vi kan forestille oss, sier han.

Selv opplevde han at den voldsomme interessen etter hvert ble borte.

- Det gikk over, når det spektakulære gikk over og jeg var tilbake i klassen. Da ble det normalisert og jeg ble like lite interessant, eller like interessant, som jeg hadde vært før, sier Knutsen.

Jenta som han knivstakk, overlevde, og han forteller at de har god kontakt i dag.

- Det var nærmest et mirakel at hun overlevde, men heldigvis så overlevde hun. I dag holder vi foredrag sammen om det som skjedde, sier han.

Hvorfor tror du jenter blir forelsket og sender kjærlighetsbrev til menn som knivstikker eller dreper? Skriv inn din mening!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.