RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KONTROVERSIELL DOKTOR: Italienske Severino Antinori hevder at tre klonede barn lever i beste velgående i Øst-Europa i dag.
KONTROVERSIELL DOKTOR: Italienske Severino Antinori hevder at tre klonede barn lever i beste velgående i Øst-Europa i dag. (Scanpix)

- Jeg klonet tre babyer

Sist oppdatert:
Italiensk doktor hevder 9-åringene er friske og lever i Øst-Europa i dag.

(SIDE2): Den kontroversielle gynekologen Severino Antinori hevder i et ferskt intervju at han har klonet tre babyer, som i dag bor i Øst-Europa.

- Jeg var med på å klone frem tre barn. Det var to gutter og en jente som er 9 år i dag. Ved fødselen var de sunne og friske, og de er fortsatt det i dag, sier Antinori.

Ingen bevis
Italieneren la ikke frem noe bevis for sine påstander, men forklarte at celler fra de tre fedrene (som var sterile), gjorde kloneprosessen mulig. Kvinnenes eggceller ble befruktede i et labratorium ved hjelp av en metode kalt «nuclear transfer», melder AFP.

- Min respekt for de involverte familienes privatliv gjør at jeg ikke kan si mer, sier Antinori, som ble berømt da han hjalp en 63 år gammel kvinne med å få barn i 1994.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- En forbedring fra sauen Dolly
Klonelegen legger til at han ser på den nevnte metoden som en «forbedring» i forhold til teknikken som ble brukt for å klone sauen Dolly i 1996.

- Jeg foretrekker å kalle dette innovative metoder eller genetisk rekoding i stedet for kloning, sier Antinori, tydelig bevisst på hvor lite populært tukling med skaperverket er i katolske Italia.

For to uker siden var legen i vinden etter å ha annonsert at han ønsker å kunstig befrukte en kvinne med hennes komatøse manns DNA. Dette vil isåfall være den første prosedyren av sitt slag i Italia dersom Antinori lykkes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere