*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg kommer til å dø

Foto: Tore Meek (Scanpix)

«Jeg kommer til å dø. Jeg ville ikke dø», sa Andreas. Så døde 18-åringen på snøskuteren.

05.03.11 18:26

Forrige lørdag fylte Andreas Hermo 18 år. I dag møtte faren, Tommen Hermo, TV2 Nyhetene på en improvisert pressekonferanse på sykehuset i Hammerfest, skriver Finnmark Dagblad.

- Andreas var en «fighter». De andre har fortalt at han i timevis jobbet med å holde motet oppe i gruppen, sier Hermo til TV-kanalen.

Her forteller han at sønnen bare hadde en tynn overtreksbukse som ble kliss våt, og at han var nødt til å ta den av på fjellet.

En time før hjelpen kom måtte han gi opp.

- Det siste han sa var «Jeg kommer til å dø. Jeg ville ikke dø». Så reiste han seg opp, og satte seg på skuteren. Her døde han, forteller faren til TV 2 og legger til:

- Vi har hatt et helvete her oppe, for å si det rett ut. Dere klarer ikke å skjønne det. At seks overlevde kan vi takke vår herre for.

Les også: Minnes Mats, Stian og Andreas

Varslet og snudde
Politimester Torbjørn Aas ved Vestfinnmark politidistrikt fortalte til NRK fredag kveld hva de overlevende etter tragedien på fjellet i Porsanger har forklart til politiet, skriver Finnmark Dagblad.

De ni ungdommene kjørte i et følge på fem snøskutere fra Skaidi til ei turhytte på fjellet. På vei tilbake hadde været blitt mye dårligere.

- De kjørte på rekke med de fem skuterne, men den midterste skuteren veltet, og som betyr at det var to skutere foran og to bak, forteller politimesteren.

En av de to fremste skuterne gjorde vendereis for å prøve å finne de andre som kom bak, men ble omkjørt, slik at de mistet hverandre.

- Den skuteren som snudde er de som varslet oss ca. klokken 09.00 i går. Og de ble ikke sett siden, forklarer politimesteren i intervjuet. De to var Stian Johansen og Mats Larsen, som begge omkom.

Les også: Her ble de døde ungdommene funnet

Politimesteren berømmer også innsatsen til alle ungdommene.

- De har gjort en kjempeinnsats selv. De syv gikk tom for bensin. Satte opp skuterne som beskyttelse mot vær og vind, og gravde ned i snøen. Slik reddet de sitt eget og kameratenes liv, konstaterer politiet.

Les mer fra Finnmark Dagblad her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.