*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg kribler etter å være med

Foto: Lars Brock Nilsen

Carl I. Hagen synes det er vanskelig å sitte på sidelinjen når Frp skal inn i regjeringsforhandlinger.

15.09.13 09:00

Etter å ha ledet Frp i 28 år, er det vanskelig for Carl I. Hagen å sitte og se på når partiet mandag starter forhandlinger med Høyre, KrF og Venstre.

– Det er det tøffeste, rent følelsesmessig. Nå skal Frp inn i regjeringsforhandlinger, og så har det liksom ikke noe med meg å gjøre i det hele tatt, sier han.

Til Dagbladet sier lørdagens Skal vi danse-debutant at det å ha blitt en tilskuer til det som skjer i samfunnet, er det verste med å bli gammel. Tapet av sin politiske posisjon er spesielt smertefull etter årets valg.

– Jeg kribler etter å være med, men fornuften griper tak i meg: Carl, nå har du blandet deg nok. Nå må du ligge unna, sier han.

Like før valget skapte han leven da han la fram en liste over hva Frp bør kreve i regjeringsforhandlinger, og det stormet også rundt Hagen da han anklaget Arbeiderpartiet for å ha drapet på Anja Weløy Aarseth i Ålesund på samvittigheten.

Hagen sier han jobber med å finne balansen i hva han bør mene noe om, men helt borte fra offentligheten blir han ikke med det første.

– Jeg skal fortsatt spre mine synspunkter på Facebook, men jeg skal tenke meg bedre om før jeg trykker på «send». Det har jeg lært «the hard way», sier han. (©NTB)

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.