*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg lå en måned i koma, og husker lite av 2011

Nå må «mirakeljenta» (24) som overlevde bomben i regjeringskvartalet lære ungdomsskolepensum på grunn av hukommelsestapet.

26.04.12 12:55

HTML EMBED

Følg TV 2s direktesending her


LIVE fra Twitter

LIVE fra Nettavisens journalister

OSLO TINGRETT (Nettavisen): - Hun var så nær døden at hun fikk tilnavnet mirakeljenta av sine kolleger. Hun var milimetre fra døden, fortalte faren til den 24 år gamle jenta i Oslo tingrett, etter at hun hadde vitnet i Oslo tingrett. Han fortalte at perioden etter 22.juli har vært knallhard.

KOMMENTAR: En himmel full av stjerner

Den 24 år gamle sommervikaren jobbet i resepsjonen i Høyblokka sammen med avdøde Hanne Marie Orvik Endresen den 22. juli. Minutter før bomben gikk av parkerte en hvit varebil like foran resepsjonen. Hanna eller 24-åringen ringte ned til vaktservice for å fortelle om den feilparkerte bilen.

Vakt Tor-Ingen Kristoffersen fortalte tidligere denne uken at han mottok en telefon fra resepsjonen om denne bilen, og at han var i ferd med å sjekke bilnummeret da det smalt.

- Jeg satt inne i Høyblokka men jeg ble funnet utenfor Høyblokka. Den hodeskaden jeg fikk gjør at jeg lå nesten en måned i koma. Jeg husker veldig lite fra 2011, sa den humørfylte jenta selv i Oslo tingrett.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Scanpix)

Fra statsvitenskap til ungdomsskolepensum
Hele resepsjonen ble totalt ødelagt i eksplosjonen. Jenta ble funnet utenfor bygningen sammen med annet utstyr fra resepsjonen.

Jenta som tidligere studerte statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og var i ferd med å ta en bachelor da ulykken skjedde.

- Ironisk nok hadde hun terrorisme som et av hovedfagene i bachelor-utdanningen, sa faren da han vitnet torsdag. Hun lærer i dag ungdomsskolepensum på grunn av hukommelsestapet.

- Det er ikke til å unngå at det virker som om du har et bemerkelsesverdig godt humør. Har du noen nedturer, spurte Svein Holden i Oslo tingrett.

- Ja, men jeg er veldig glad for at jeg overlevde. Jeg har det bra og jeg vet at ting blir bedre med tiden, sa jenta. Det var tydeligvis litt vanskelig å snakke om tragedien, og selv om smilet var til stede i ansiktet kunne man også høre gråten i halsen når hun fortalte om tragedien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Løvland, Marianne (Scanpix)

Ansiktet løsnet
Flere personer, som ble rammet i Regjeringskvartalet, vil idag vitne i tingretten mot massemorderen Anders Behring Breivik. Flere har allerede avgitt sin forklaring.

- Jeg hang der og spyttet tenner. Jeg ropte mer på hjelp men ingen svarte, fortalte direktør Harald Føsker i Justisdepartementet tidligere torsdag da han vitnet i 22. juli saken torsdag morgen. Han leder avdelingen for internasjonalt samarbeid i kriminalomsorgen i Justisdepartementet. Ansiktet og tennene løsnet, og synet ble svekket, da bomben smalt, fortalte han i retten.

PS! MARKERING KL 12:

Store folkemengder er ventet til Youngstorget i Oslo klokken 12 for å synge i protest mot massedrapsmannen Anders Behring Breivik.

Det etter at Breivik i Oslo tingrett omtalte sangen «Barn av regnbuen» som et eksempel på marxistisk indoktrinering av barn, og at norske skoleelever er blitt hjernevasket av sangen. Sangeren Lillebjørn Nilsen vil lede an i allsangen på denne regnfulle aprildagen i hovedstaden.

«La oss igjen stå sammen. Vi står sammen som et folk, medmennesker. La oss synge fordi vi faktisk MENER at den sangen beskriver hvordan verden BØR se ut. Dette blir vår hyllest til de altfor mange drepte, deres pårørende og alle de andre som ble berørt av hendelsene 22 juli 2011», skriver initiativtakerne til markeringen på Facbook.

Se markeringen direkte her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.