RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg likte ham så godt

Foto: TLC Norge (TLC Norge)
Sist oppdatert:
Men Katie Pipers ekskjæreste leide en mann til å kaste syre i ansiktet hennes.

(SIDE2:) - For meg handler det om fremtiden og hvordan jeg skal leve livet mitt, sier Katie Piper (27) i dokumentaren «My beautiful face».

Søndag vises historien om den engelske modellen og TV-personligheten på norsk TV.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Dokumentaren viser blant annet overvåkingsbildene av mannen som kastet syre i ansiktet hennes i 2008.

- Det var da jeg mistet det vakre ansiktet mitt! sier hun i dokumentaren.

Ny kjæreste
Katie Piper jobbet tidligere som modell og programleder i London.

- Jeg likte det jeg gjorde. Det var variert og hver dag var ennerledes. Og jeg likte drømmen og håpet om å bli suksessfull. Jeg var morsom og hadde mange venner. Dro vi på steder fikk jeg høre at jeg var pen, og jeg tenkte, «ja, det er jeg».

Men 31. mars 2008 ble livet hennes forandret for alltid. Hun hadde kort tid tidligere møtt Daniel Lynch, og de to datet.

- Jeg likte ham så godt.

Allerede på deres andre stevnemøte sa Lynch at han elsket Piper.

- Venner sa at det var litt rart at han var min fan nummer en. Etter hvert ville han ikke at jeg skulle være med vennene mine. Det ble intenst.

Turte ikke anmelde
En kveld hadde de to vært ute på byen og tok inn på et hotell. Piper forteller om kvelden i dokumentaren:

- Jeg var trøtt da vi kom på rommet. Vi kysset litt, men jeg ville bare sove. Jeg regnet med at han ville akseptere det. Men han tok det som en fornærmelse tror jeg, sier Piper og fortsetter:

- Han ble sint, kjeftet og ropte. Han sa at jeg ikke kunne slå opp og gå fra ham. Også lå jeg på sengen...Han ble seksuelt voldelig. Jeg var redd han skulle drepe meg.

Etter åtte timer med misbruk klarte hun å overtale Lynch om at de kom til å fortsette å være et par. Hun dro tilbake til leiligheten sin, men ringte ikke politiet for å anmelde voldtekten.

- Hva kunne de gjøre? Jeg gikk frivillig til hotellet. Og jeg var redd for at han kom til å drepe meg hvis jeg sa det til noen.

Ventet utenfor
Piper holdt seg i leiligheten i to dager før hun turte å gå ut igjen. Hun var ikke klar over at en 19 år gammel mann ventet på henne utenfor.

- Da jeg kom ut av døra la jeg merke til ham. Armene hans var lukket og han holdt en kaffekopp. Jeg trodde han tigget. Jeg la hodet på skulderen for å hente fram penger i vesken. Da kastet han koppen mot meg. Det traff venstresiden av ansiktet mitt. Det spiste seg oppover ansiktet mitt. Jeg visste at det var Daniel som sto bak med en gang. Han sa han skulle ta meg, og ansiktet mitt.

Flyttet hjem
Syren traff venstresiden av ansiktet til Piper. Hun ble liggende syv uker på sykehuset, og også lagt i kunstig koma. Syren brant gjennom huden og gjorde henne blind på det ene øyet, og den brente også halsen slik at hun ikke kunne svelge. Det tok flere uker før hun fikk se seg selv, og hvor omfattende skadene var.

- De ga meg et speil og sa at det beste var at jeg så på små deler av kroppen av gangen. Se på en del også snakke om det. Jeg sa meg enig, men tenkte «aldri i livet». Jeg så meg i ansiktet og jeg tenkte, noen må gi meg et annet speil for dette er ødelagt. Det gjorde meg sint. Jeg innså at det var meg. Jeg har aldri følt meg så flau, så mange hadde snakket til meg og sett på meg - og dette var slik jeg så ut.

Hele ansiktet hennes ble fjernet før prosessen med hudtransplantasjon begynte. Piper flyttet hjem til foreldrene etter angrepet for å få hjelp til å behandle arrene i ansiktet og med å bygge opp selvtilliten igjen.

- Jeg tror jeg har sjansen til å bygge meg et nytt liv. Jeg tror det blir vanskelig, men jeg vil prøve, sier hun.

Hjelper andre i dag
I 2009 startet Katie Piper «The Katie Piper Foundation», med mål om å hjelpe personer med brannskader, eller personer som har fått ødelagt utseende sitt. Produsent og X Factor-kjendisen Simon Cowell er beskytter av stiftelsen etter at han ble rørt av Katies historie.

I fjor ble både ekskjæresten Daniel Lynch og Stefan Sylvestre, som kastet syren, dømt til henholdsvis livsstid og 12 års fengsel.

Se dokumentaren om «Katies vakre ansikt» på TLC Norge søndag klokken 21.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere