*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg må bli bedre

Foto: (FOTO: SCANPIX)

Boksekometen Alexander Povektin måtte hale seieren i land under helgens tungvektsthriller.

Alexander Povetkin (28) opplevde noen ubehagelige øyeblikk under sin marsj mot tungvektstoppen lørdag kveld. Amerikanske Eddie Chambers (25) hadde Russlands supermann på tynn is ved flere anledninger.

Ga fra seg seier
«Fast» Eddie Chambers overrasket mange da han gikk i ringen mot Alexander Povetkin i Berlin lørdag. Som underdog på bortebane og den fysisk mindre av de to var det ventet at den russiske OL, VM og EM-mesteren skulle overkjøre Philadelphia-bokseren uten nevneverdige problemer, men slik gikk det ikke. Og basert på hvem av de to som hadde mest kvalitet over boksingen sin, kunne en utenforstående lett ha blitt tilgitt for å ha forvekslet de to.

I kampens tre første runder så det hele ut til å gå stikk motsatt enn forventet da Chambers tok styringen og kontret Povetkin sine angrep med så stor suksess at han var i ferd med å redusere «den hvite løven» til en gul og blå pusekatt.

Amerikaneren slapp imidlertid overtaket ved å bokse passivt i de påfølgende rundene, noe som tillot Povetkin komme inn i kampen og overta styringen.

I løpet av kampens siste halvdel viste Chambers kun glimt av formen fra åpningsrundene og ga inntrykket av å godta at løpet var kjørt i poengprotokollene. En sterk innsats av Povetkin i sluttrundene fjernet all tvil om utfallet - samtlige poengdommerne hadde russeren som vinner med siffer lydende henholdsvis 119-109, 117-111 og 116-112 ved fullført distanse.

- Mistet fokus
Til tross for nederlaget viste Chambers likevel såpass mye god boksing at USAs nye generasjon av tungvektere ikke burde avskrives uten videre. Kollegene Chris Arreola, Kevin Johnson og Chazz Witherspoon anses nemlig for å være talenter av samme kaliber som Chambers.

- Jeg er veldig skuffet. Jeg fulgte kampplanen i starten, men mistet fokus underveis, uttalte Chambers etter kampen.

Tapet for Povektin var amerikanerens første i løpet av 31 kamper.

- Jeg må bli bedre
For Povetkin var kampen mot Chambers både en verdifull erfaring og et klart signal om at veien til topps er langt fra en formalitet å gjennomføre. Russeren hadde knapt tapt en eneste runde i noen av sine 14 tidligere kamper, men så på et tidspunkt ut til å kunne bli avslørt som den neste Audley Harrison under lørdagens kamp.

Seieren ga Povetkin status som førsteutfordrer til IBF-tittelen, som for tiden befinner seg i eie hos Wladimir Klitschko, men 28-åringen innser et at den kampen kan komme i tidligste laget:

- Dette var en mye vanskeligere kamp enn jeg har opplevd tidligere, spesielt bokseteknisk. Jeg har mye å jobbe med for jeg kan møte Klitschko, innrømmet en utmattet Povetkin etter å ha blitt annonsert som vinner.

Ring Magazine rangerer Povetkin som nummer ti i tungvekt.

Utenfor fare
På samme stevne forsvarte tyske Sebastian Sylvester EM-tittelen i mellomvekt (72,7 kilo) for annen gang. Franske Francois Bastient viste seg å være flere hakk under europamesteren på alle områder og var i det hele tatt heldig som fikk tilkjent henholdsvis ett og to poeng av dommere etter fullført titteldistanse. Bastient tok én telling underveis.

Tidligere på kvelden registrerte norske Cecilia Brækhus sin andre knockout så langt i karrieren da hun på imponerende vis plukket fra hverandre og slo ut Wanda Pena Ozuna i fjerde runde.

Helgens kamper fant sted i Tempodrom arena i Berlin.

Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag