RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg må komme nær rumpa di

Sist oppdatert:
Vær obs hvis noen begynner å ta deg på rumpa.

Adam Savage og Jamie Hyneman i «Mythbusters»

På onsdag skrev vi om gjengen fra Mythbusters som hevder at de ble sensurert av kredittkortindustrien og RFID-produsenten Texas Instruments da de ønsket å lage en episode om hvor enkelt det er å hacke kredittkort og andre løsninger som begynner å benytte seg av RFID.

Stadig mer utbredt
RFID blir i dag i stadig større grad benyttet på en rekke forskjellige områder som elektroniske billettsystemer, pass, kredittkort, adgangskontroll og lignende. Sikkerheten på løsningen er derimot høyst tvilsom.

For å illustrere hvor enkelt det er å hente ut informasjon fra et kredittkort med integrert RFID-brikke, tok BoingBoing.tv en snakk med hackeren Pablos Holman. Ved hjelp av en liten skanner som han hadde kjøpt for 8 dollar på Ebay kunne han uten problemer hente ut all kredittkortinformasjon fra et kort, bare ved å komme i nærheten av en lommebok.

- Det er lettere å få tak i kredittkortinformasjonen nå enn med de gamle løsningene. Nå er alt jeg trenger å gjøre å komme nær rumpa di med leseren min, forteller han til BoingBoing.

Se video av hvordan det fungerer under.

Pass er også utsatt
I Norge er foreløpig RFID-baserte kredittkort noe som ligger langt frem i tid. I stedet satses det i stor grad på smartbrikker i bankkortene for å øke sikkerheten.

Derimot er alle nye pass utstyrt med en RFID-brikke, som like enkelt kan avleses som et kredittkort. Adgangskort er også utsatt.

Informasjonen i pass er kryptert, men systemet ble hacket allerede for to år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere