*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg måtte få hemmelig nummer etter 22. juli

TILBAKE TIL UTØYA: Sammen med rundt tyve AUF-ere fra Telemark og til sammen rundt tusen ungdommer og frivillige fra hele landet skal 22.07 markeres på Utøya søndag. - Det vil bli en sterk og trist opplevelse, sier AUF-leder Eskil Pedersen fra Skien. Foto: Steinar Schjetne/NTB scanpix

AUF-leder Eskil Pedersen har anmeldt en rekke drapstrusler det siste året.

02.10.12 14:45

(Nettavisen): Nettavisen skrev tidligere idag om AUF-leder Eskil Pedersen som har anmeldt en 46 år gammel mann for drapstrusler.

Mannen er nå tiltalt for brudd på straffeloven § 227 første straffalternativ; for i ord eller handling å ha truet med en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn seks måneders fengsel, under slike omstendigheter at trusselen var skikket til å fremkalle alvorlig frykt.

- Jeg har mottatt en rekke slike trusler etter 22. juli og det er selvfølgelig svært ubehagelig, sier ungdomspolitikeren til Nettavisen.

Flere drapstrusler
Pedersen forteller at han etter de tragiske hendelsene på Utøya var nødt til å skaffe seg hemmelig nummer.

- Det har vært en så massiv oppmerkesomhet etter 22.juli at jeg var helt avhengig av hemmelige telefonnummer for å fungere normalt.

- Har du mottatt mange trusler av denne typen? Og anmelder du alt?

- Jeg vil ikke kommentere omfanget og innhold, men kan bekrefte at jeg ved tidligere anledninger har anmeldt tilsvarende forhold. Jeg lytter til rådene fra politet og i dette tilfellet ble jeg anbefalt å anmelde, sier Pedersen.

Klikk på bildet for å forstørre.

«Du er død»
Politiadvokat Kåre Kalvå opplyste til Nettavisen tidligere idag at politiet ser meget alvorlig på truslene sendt per sms.

- Det er snakk om drapstrusler mot en ungdomspolitiker. Med tanke på omstendighetene rundt 22. juli, vurderte man dette som alvorlig og uakseptabelt, sa han.

I en av meldingene som ble sendt 16. mai i år, står det: «Du er død». I en annen som er sendt sent på kvelden 22. mai, skriver mannen: «Hva er en kujon».

Tiltalte har fått oppnevnt advokat Runa Elin Kosberg som forsvarer. Hun kan foreløpig si lite om saken.

- Jeg har nettopp mottatt tiltalen, og har ikke hatt kontakt med min klient ennå. Derfor kan jeg heller ikke kommentere saken på nåværende tidspunkt, sa Kosberg tidligere i dag.

Nettavisen har ikke lyktes å komme i kontakt med mannen som er tiltalt for å ha sendt trusselmeldingene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.