RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg måtte hoppe ut av vinduet

Sist oppdatert:
Håvard Nordvåg (25) kom seg på dramatisk vis ut av den brennende bygården i Oslo.

(iOslo): Nordvåg våknet av at varmtvannstanken i leiligheten hans eksploderte som følge av den dramatiske brannen litt etter klokka seks i morges i Nordahl Bruns gate 7.

- Jeg sprang ut i stua, og der var det fullt av vann på gulvet. Først trodde jeg det dreide seg om en vannlekkasje. Jeg ringte brannvesenet, og de sa at de skulle komme om fem minutter og sjekke det ut, forteller 25-åringen til iOslo.no.

DRAMATISK: Håvard Nordvåg måtte til legevakten for sjekk etter den dramatiske brannen. Dette bildet er tatt ved en annen anledning.

- Røyk gjennom gulvet
Han oppdaget fort at det var langt mer alvorlig enn som så.

- Det kom en slags røyk gjennom gulvet, og da jeg skulle gå ut hoveddøra så jeg at det kom flammer ut av kjelleren og det var fullt av røyk. Jeg hadde ikke mulighet til å komme meg ut den veien, så jeg måtte hoppe ut av vinduet, forteller Nordvåg til iOslo.no.

Da iOslo.no pratet med Nordvåg var han på Legevakten i Oslo. Sammen med en brannmann ble han sendt dit for sjekk, etter at han fikk i seg røyk som følge av den dramatiske brannen.

Det brant i kjelleren rett under 25-åringen leilighet, og det var grunnen til all røyken som sivet inn i leiligheten hans

Bygningen totalskadd
Politiet vil foreløpig ikke si noe om årsaken til storbrannen.

- Den første meldingen vi fikk, var at det røk kraftig fra taket. I melding nummer to het det at det brant i kjelleren. Vi har dermed antatt at det har spredt seg nedenfra og oppover, sier operasjonsleder Even Jørstad i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Brannvesenet tror ikke de er i stand til å redde bygningen. Til sammen 45 personer skal ha blitt evakuert ut av gården og nabogården. Ingen av beboerne er savnet i brannen. Ved titiden kunne mange av de evakuerte komme inn igjen i nabogårdene.

- Brannvesenet har kontroll nå. For litt siden jobbet de med varme i et gulv i 4. etasje, sier Jørstad.

Hele bygningen karakteriseres som totalskadd. Røyken fra brannen kunne både sees og luktes over store deler av Oslo i morgentimene, og mange Oslo-borgere våknet av sirener og lyden fra politihelikopteret som også ble satt inn.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere