- Jeg mobber Barack hele tiden

Foto: JONATHAN ERNST (REUTERS)

Michelle Obama mener ektemannens første år som USAs president har gitt flere synlige grå hår.

04.02.10 09:33

Onsdag ble et av de sjeldne intervjuene med Michelle Obama sendt på NBCs «Today Show», der hun blant annet snakket om sitt år som USAs førstedame.

Arv
Blant emnene hun og programleder Matt Lauer kom innom i løpet av samtalen, er utfordringene som følger med presidentjobben, - og de stadig flere grå hårene på Barack Obamas hode.

- Jeg mobber Barack hele tiden. De grå hårene er interessante, ettersom både hans mor og bestefar var fullstendig gråhåret. Så han kom til å bli gråhåret uansett, sier Obama, og antyder at det første året i Det hvite hus til tider har vært tøft.

Og den populære vinneren av valget for et drøyt år siden har da også fått kjenne opinionen i langt større grad enn sin kone. Mens Baracks popularitet har falt til rundt 50 prosent, er Michell like godt likt, med 70 prosent av det amerikanske folket i ryggen.

- Er meg selv
Michelle Obama fortalte også om hvordan det er å være mor til to små jenter, kona til mannen som har fått verdens mest innflytelsesrike jobb, og det å ha sin egen karriere.

- Jeg ser fremdeles på meg selv som Michelle Obama, jenta som vokste opp sør i Chicago, Marian og Frasers datter. Jeg har en ektemann som gjør interessante ting, og jeg er mamma til Malia og Sasha, sier hun, og legger til:

- Jeg forholder meg til min oppgave slik jeg har forholdt meg til livet mitt ellers. Jeg prøver å være så autentisk som mulig, fordi det er enklere å forholde seg til. Så det folk har sett av meg det siste året er det virkelige meg, og jeg føler meg komfortabel i rollen, sier førstedamen, som sier hun forsøker å balansere jobb og det å være mor, og at hun aldri jobber i helgene.

Fedme
Men Michelle Obama lot seg intervjue også fordi hun fronter kampen mot overvekt hos barn.

- Det er sjokkerende statistikk. Et av tre barn er overvektig i dette landet, og tallet er enda høyere når det gjelder afroamerikanere og latinske. Det mest sjokkerende er at for første gang i historien, har den oppvoksende generasjonen mindre sjanse for å ha en god helse og de vil leve kortere, enn sine foreldre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag