- Jeg onanerte ikke på flyet

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Mannen i 30-årene skal ha forulempet en kvinnelig medpassasjer på et Widerøe-fly.

20.05.10 11:07

NAMSOS (Namdalsavisa): Overhallingen i 30-åra som onsdag sto tiltalt i Namdal tingrett for å ha forulempet en kvinnelig medpassasjer ved å ha onanert under en flytur, svarte et klart nei på skyldspørsmålet.

Han benektet også å ha sendt video og tekstmeldinger med seksuelt innhold til ei da 14 år gammel jente, skriver Namdalsavisa

Bot på 3.000 kroner
Aktor, politiadvokat Elin Helen Kvalvik Utvik, som beklaget at det hadde tatt så lang tid før saken kom for retten, la ned påstand om 24 dager betinget fengsel samt bot på 3.000 kroner.

Fra forsvareren, advokat Ivar Hustad, lød påstanden på frifinnelse, subsidiært at tiltalte anses på mildeste måte. Bistandsadvokat Kristine Lykke la ned påstand om oppreisningserstatning til den kvinnelige flypassasjeren på 20 000 kroner.

Den aktuelle flyturen fant sted om kvelden 3. desember 2007 på Widerøes rute fra Værnes til Torp ved Sandefjord.

Den mildt sagt spesielle episoden ble i etterkant omtalt i alle landets medier, og overhallingen ble utestengt på livstid fra å reise med Widerøe.

HAR DU OPPLEVD NOE PINLIG ELLER SJOKKERENDE PÅ ET FLY? TIPS OSS PÅ VAKTSJEF@NETTAVISEN.NO

- Blottet kjønnsorganet
I løpet av den aktuelle flyturen skal han ifølge tiltalebeslutningen ha utvist krenkende eller annen uanstendig atferd på offentlig sted.

Mer konkret skal han ha befølt den kvinnelige passasjeren på låret og blottet kjønnsorganet samtidig som han onanerte seg selv ved siden av henne.

De to andre forholdene han sto tiltalt for, fant sted vel 14 dager tidligere. Det ene går ut på at han skal ha overlatt pornografi til en person under 18 år ved å oversende en video av en onanerende person via mobiltelefon til den mindreårige jenta.

Det andre dreier seg om krenkende eller uanstendig atferd overfor barn under 16 år ved å sende flere seksualiserte tekstmeldinger og en video med onani til jenta.

Brast i går
Den kvinnelige flypassasjeren brast flere ganger ut i gråt da hun forklarte retten om det som hun oppfattet som en svært ubehagelig opplevelse på flyturen.

Kvinnen forklarte at hun og tiltalte hadde vekslet noen ord under sikkerhetskontrollen.

- Og etterpå, mens vi satt og ventet på flyet, begynte han å komme med kommentarer som jeg oppfattet som småfrekke, forklarte fornærmede.

Da hun skulle finne seg et sete i flyet, hadde tiltalte stilt seg slik at hun ikke kom forbi, og det endte med at de ble sittende ved siden av hverandre.

- Veldig ubehagelig
- Han begynte å prate med meg – om vanlige ting – og jeg svarte, men jeg var ikke så interessert i å prate. Han begynte også å ta på meg, noe jeg oppfattet som veldig ubehagelig, forklarte kvinnen.

Hun snudde seg fra tiltalte og inn mot midtgangen og lot som hun skulle sove.

- Så merket jeg at han ble urolig, fortsatte vitnet som la til at hun ble irritert og tenkte på å bytte plass.

- Jeg tenkte også at jeg skulle si fra da jeg kjente hånden hans på låret mitt.

- Men idet jeg åpner øynene, ser jeg at han har buksa frampå knærne og sitter og onanerer, forklarte vitnet som fikk panikk.

Da forlot hun setet sitt, og etter landing varslet hun om det som hadde skjedd, og tiltalte ble pågrepet av politiet.

Tiltalte vedgikk i sin forklaring at ha hadde småpratet med kvinnen både før og etter de gikk om bord. Han innrømmet også å ha berørt henne under flyturen.

- Da flyet ristet var jeg så uheldig å komme borti låret hennes, sa tiltalte som la til at det ikke var med vilje.

Han benektet derimot klart å ha sittet med buksa nedover knærne, men utelukket ikke at han kunne ha klødd seg i skrittet og da utenpå buksa.

Tiltalte benektet som nevnt også at han hadde sendt mobilmeldinger med seksuelt innhold til ei da 14 år gammel jente. Han mente at en kompis som hadde lånt mobilen hans, måtte ha gjort det.

Jenta forklarte at kontakten starte med at tiltaltes kompis, som hun kjente fra før, hadde ringt og spurt om hun ville være med på fest hos tiltalte.

Kort tid etter fulgte det flere mobilmeldinger med til dels grovt seksuelt innhold, noe som hadde ført til at saken ble politianmeldt.

Les flere saker i Namdalsavisa

HAR DU OPPLEVD NOE PINLIG ELLER SJOKKERENDE PÅ ET FLY? TIPS OSS PÅ VAKTSJEF@NETTAVISEN.NO

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag