RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Höök, Pontus (Scanpix)

- Jeg så alle egenskapene

Sist oppdatert:
- Folk må bli kjent med deg, og så blir det enklere, forsvarte kronprins Håkon sin kjære under intervjuet med CNN fredag.

(SIDE2): Intervjuet med kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon ble sendt i Christiane Amanpours talkshow på CNN fredag kveld.

Kronprinsparet ble invitert som gjester for å snakke om sitt internasjonale engasjement. Mette-Marit for UNAIDS og kronprins Haakon for FNs utviklingsprogram UNDP (United Nations Development Program).

Men intervjuet handlet også en hel del om kronprinsparets privatliv, og spesielt om den første tiden da Mette-Marit og Håkon ble et par.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Bekymret
- Dette har vært en lang prosess for meg. Det har vært en lang lærerik prosess, og det er den ennå. Men jeg var også veldig bekymret. Jeg var bekymret for rollen til sønnen min. Men jeg tror dette er spørsmål som ser annerledes ut fra utsiden av familien. Når du kommer inn i familien er det snakk om å være familie. Jeg har et veldig godt forhold til svigerforeldrene mine, og godt forhold til sønnen min. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med livet mitt for øyeblikket, svarte kronprinsessen på spørsmål om hun var bekymret for det nye livet hennes.

Men var det vanskelig å bli komfortabel med situasjonen? undret Amanpour.

- Det tok bare litt tid.

Og for din sønn?

- Han var bare tre år da vi møttes, så uansett, han var faktisk yngre da vi møttes, så for ham var det bare...

Hans liv? fortsatte Amanpour.

- Ja, hans liv. Det er hans liv og en del av det å vokse opp, sa Mette-Marit.

Så avbrøt kronprins Håkon.

- Kan jeg si noe? Du vet, jeg møtte denne fantastiske og interessante kvinnen, og jeg kunne se alle hennes egenskaper. Men selvfølgelig kunne ikke nødvendigvis alle andre se det. Så for meg var det mer et spørsmål om å ta seg god tid, folk må bli kjent med deg, og så, du vet, blir det enklere.

Se klipp fra intervjuet her:

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Kjent reporter
Christiane Amanpour (51) har jobbet som internasjonal korrespondent for TV-kanalen i en årrekke, og har blant annet vært med å dekke en rekke kriger og store katastrofer verden over i årenes løp siden hun startet som reporter i 1983.

Amanpour er i dag sjef for den internasjonale dekningen på CNN – med hovedbase i New York.

LES MER: Intervjues av CNN-legende

I New York
Kronprinsparet har også deltatt på femårsjubileet for Clinton Global Initiative. Og under middagen hadde Mette-Marit den amerikanske komikeren, skuespilleren og filmregissøren Ben Stiller til bords.

SE BILDENE: Hva snakker de om?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere