RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg så det brennende flyet

Fredag 7. mars klokka 17.41 norsk tid tok Malaysia Airlines MH370 av fra Kuala Lumpur. Det var 227 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer om bord. Flyet skulle ha landet i Kinas hovedstad Beijing klokka 23.30 norsk tid. Bildet viser et kart over søkeområdet.
Fredag 7. mars klokka 17.41 norsk tid tok Malaysia Airlines MH370 av fra Kuala Lumpur. Det var 227 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer om bord. Flyet skulle ha landet i Kinas hovedstad Beijing klokka 23.30 norsk tid. Bildet viser et kart over søkeområdet. Foto: Damir Sagolj (Reuters)
Sist oppdatert:
En britisk seiler hevder hun så det savnede passasjerflyet.

Den britiske kvinnen Katherine Tee (41) hevder hun så et brennende fly på himmelen da hun seilte i Det indiske hav. Den angivelige observasjonen skal ha blitt gjort på samme tidspunkt det malaysiske passasjerflyet MH370 forsvant sporløst.

41-åringen seilte fra Cochin i India til Phuket i Thailand sammen med ektemannen Marc Horn, da hun så det som tilsynelatende var et brennende fly på himmelen.

- Et brennende fly
Først trodde den erfarne seileren at det var en meteor eller at det var ren fantasi, ettersom hun var trøtt og sliten.

Men i ettertid, etter å ha sjekket seilbåtens GPS-logg, innså hun at flyets antatte flygerute korresponderer med seilbåtens GPS-posisjon på det aktuelle tidspunktet.

Dermed besluttet hun å melde ifra om observasjonen til australske myndigheter som etterforsker forsvinningen.

- Jeg så noe som lignet et brennende fly. Det var det jeg trodde det var. Men så tenkte jeg at jeg må være gal. Det fanget oppmerksomheten min fordi jeg aldri hadde sett et fly med oransje lys før. Så jeg lurte på hva det var, sier hun i et intervju med Phuket Gazette.

- Det var to andre fly som fløy høyt over det, som beveget seg i motsatt retning. De hadde normale navigeringslys. Jeg husker at jeg tenkte, at om det var et brennende fly jeg så, så ville de andre flyene melde ifra om det, sier kvinnen.

«Jeg tror jeg så MH370»
Da ekteparet ankom Phuket var forsvinningen av flyet på alles lepper. Hun skrev om observasjonen på et nettsted som benyttes av seilere. På Cruisers Forum postet hun følgende innlegg: «Jeg tror jeg så MH370» med GPS-loggen som vedlegg.

Innlegget fikk enorm respons, og det var da hun besluttet å melde ifra til myndighetene.

- Om dette vil på noen måte hjelpe de pårørende, vet jeg ikke. Det eneste jeg kan bekrefte er at vi var på riktig sted til rett tid, så det virker mulig, men jeg valgte først å feie det under teppet, og nå føler jeg meg fæl.

- Kanskje jeg burde ha hatt litt mer tillitt til meg selv. Jeg beklager for at jeg ikke handlet tidligere, sier Tee til avisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Katherine Tee har postet GPS-loggen (bildet) fra seilturen Cruisers Forum, som angivelig viser at seilbåtens posisjon korresponderer med den antatte flygeruten til det savnede passasjerflyet.

- Gikk tom for drivstoff
239 mennesker var om bord da passasjerflyet MH370 forsvant sporløst under en flygning fra Kuala Lumpur til Beijing den 8. mars i år.

Australske havarieksperter ved Australian Transport Safety Bureau (ATSB) har konkludert med at flyet trolig gikk tom for drivstoff da det styrtet i Det indiske hav.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere