RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg så høyspentledningene sprute

To personer skal ha mistet livet da dette helikopteret fra Norsk luftambulanse styrtet på Sollihøgda.
To personer skal ha mistet livet da dette helikopteret fra Norsk luftambulanse styrtet på Sollihøgda. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Pål Thomassen var vitne til at helikopteret styrtet.

(ringblad.no): Pål Thomassen satt i bil nummer to, rundt 50 meter unna der helikopteret hadde styrtet.

- Jeg så helikopteret var på vei ned, også ser jeg bare høgspentledninger spruter. Så kom det litt røyk, og så ble helikopteret knust, sier Pål Thomassen til Ringerikes Blad om den fatale ulykken, der to personer er bekreftet omkommet.

Han løp ut av bilen og bort til stedet for å hjelpe til, men fikk beskjed om å holde seg unna til så kyndig personell kunne gjøre jobben sin. Litt senere fikk han hjelpe til, ved å hjelpe til å bære bårene med skadde inn i ambulansen.

- Kan ikke ha sett ledningen
- Det var helt uvirkelig, dette er bare slikt man ser på film, sier han på telefon til Ringerikes Blad .

- Det kjørte rett inn i høyspentledningen. Rotorene stoppet opp og det gikk rett i bakken. Det sprutet gnister og luktet svidd. Høyspentledningen smalt rett ned, sier Tommy Brurberg Hansen (24) til VG . Han hadde først stoppet på grunn av traileren som hadde veltet, og ventet på luftambulansen som de visste var på vei. Han skulle filme helikopteret da det skulle gå inn for landing, men la på sprang da det smalt inn i ledningene.

Nederst i denne saken kan du se Google-bilde fra ulykkesstedet der høytspentledningene så vidt synes.

- De kan ikke ha sett høyspentledningen, for de kjørte rett inn i den, legger han til.

- Stygt krasj
- Det sto en og dirigerte det ned, og da så det ut som det treffer en vaier. Den var helt blank så det er mulig at de ikke så den i helikopteret, sier øyenvitne Finn Tormod Waal til NRK. Bussjåføren var blant de som måtte stoppe for trailerulykken, og som fulgte helikopteret da det kom inn for landing.

- Det begynte heldigvis ikke å brenne, men det var et stygt krasj. Det så ikke ut som det falt fra så stor høyde, men det var ikke mye igjen av helikopteret etter at det traff bakken.

Øyenvitne Pål Thomassen sier til ringblad.no at han tror helikopteret kan ha styrtet fra cirka 70-80 meters høyde.

I det interaktive Google-bildet under kan du skimte høyspentledningene mot himmelen litt til høyre for midten av bildet.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere