- Jeg satt i bilen da den trillet mot vannet

Foto: Pål Christensen / SCANPIX

Den forulykkede faren (26) har forklart seg til politiet.

23.08.10 14:52

Den 26 år gamle mannen har forklart politiet at han satt i førersetet med de tre barna da bilen trillet bakover ut i sjøen, melder VG Nett.

Da bilen med de tre barna havnet i sjøen utenfor kaien ved Tasta i Stavanger lørdag formiddag, satt den 26 år gamle burmesiske mannen i førersetet. Det har 26-åringen fortalt politiet i Stavanger, ifølge VG Nett. Dramaet lørdag formiddag tok nesten livet av tre barn, men erfarne dykkere fra brannvesenet fikk reddet dem opp fra 11 meters dyp.

– 26-åringen sier at han befant seg i bilen sammen med barna, og at han kom seg ut etter at de havnet i vannet, opplyser politietterforsker Sveinung Ihle ved Stavanger politikammer til VG.

Mandag skal politiet forsøke å avhøre mannen med tolk, ifølge NTB.

Sammen med sine to barn på tre og seks år, samt nevøen på 17, skulle 26-åringen fiske da ulykken inntraff.

– Han parkerte bilen på kaien like i nærheten av sjøen. Av ukjente grunner trillet den derfra bakover ut i vannet, sier Ihle.

Han vet ikke om motoren var i gang da dette skjedde, heller ikke om bilen hadde stor fart.

Vaktleder ved Stavanger politikammer, Marianne Erland, presiserer overfor VG at politiet foreløpig ikke har hatt noen formelle avhør av 26-åringen, bare samtaler med ham.

- Status som mistenkt

Til Rogalands Avis sier påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Jørgen Berner Torstensen, at de vil foreta avhør av den mistenkte 26-åringen når han er psykisk i stand til det.

– 26-åringen har fått status som mistenkt i saken. Det er normalt å få en slik status før et avhør. Vi vil prøve å få tatt avhør av den mistenkte i saken, men vi trenger å få inn en folk, og det jobber vi med nå. Vi må også se når 26-åringen er i stand til å gjennomføre et avhør psykisk, sier Torstensen til Rogalands Avis.

Den burmesiske mannen er nå mistenkt for uaktsom kjøring etter Vegtrafikklovens paragraf 3. Fortsatt har ingen vitner til selve hendelsesforløpet meldt seg.

– De vitnene vi har, var til stede etterpå hendelsen skjedde. Derfor vet vi lite om hendelsesforløpet, sier Torstensen, som ikke har en formening om det er grunn til å anta at det var folk i området som så ulykken.

– Nå har vi satt et etterforskningslag på saken som jobber videre med de opplysningene vi har, sier han.

Kritisk tilstand
Tilstanden til de tre som ble sittende fastklemt i en bil under vann på Tasta skal ha forverret seg. Tilstanden til jenta (6) som ble fraktet til Haukeland universitetssykehus etter ulykken på Tasta i Stavanger, blir mandag ettermiddag opplyst å være kritisk, opplyser Haukeland universitetssykehus.

6-åringen får nå behandling ved Intensivavdelingen på sykehuset.

Søndag morgen opplyste Stavanger universitetssjukehus (SUS) at tilstanden til begge guttene var livstruende, men stabil. Mandag formiddag opplyste SUS at begges tilstand fortsatt er livstruende, men stabil.

Politiet, brannvesen og ambulansepersonell rykket rundt 12.00 ut etter melding om en at bil hadde kjørt i sjøen på Tasta. Ulykken skjedde på et kaiområde ved Skogstøstraen.

– Vi rykket ut med dykkere og var i sjøen klokken 12.08. Vi fikk opp tre personer, to barn under 10 år og en tredje person under 20, og startet gjenopplivning på alle tre, sier brigadesjef Per Halvorsen til Rogalands Avis.

Operasjonsleder Svein Kjetil Larsen i Rogaland politidistrikt opplyser at alle tre var bevisstløse.

Det skal også ha vært en fjerde person i bilen, en 26 år gammel mann. Han skal ha kommet seg på land på egen hånd og er ikke alvorlig skadd. 26-åringen ble utskrevet fra SUS søndag.

– Han fikk sannsynligvis hjelp av vitner. Det er mulig at det var flere hjelpere i sjøen, sier Halvorsen.

Ifølge politiet er det fortsatt ikke bekreftet at mannen var i bilen da den kjørte i sjøen, men han bar preg av å ha vært i vannet. Politiet opplyser også at han har en tilknytning til bilen.

De tre personene som ble hentet ut av bilen fikk først behandling på stedet, og ble så sendt til Stavanger universitetssjukehus. Brigadesjefen opplyser at de fortsatt er under behandling.

Stavanger universitetssjukehus opplyser at de tre, en gutt på 3 år, en jente på 6 år og en gutt på 17 år, ligger til intensivbehandling.

– Alle tre hadde hjertestans, men de er nå utenfor livsfare, sier informasjonssjef Gottfred Tunge til NTB.

– Uforståelig
Brigadesjef Halvorsen vet lite om foranledningen til ulykken.

– Det er et åpent kaiområde, så det er ganske uforståelig, sier brigadesjefen.

Det er ukjent hvor lenge de tre satt i bilen før de ble hentet ut.

Dykkere har gjennomsøkt området, og politiet føler seg sikre på at det ikke var andre involverte i ulykken.

Saken etterforskes nå av politiet.

Les flere saker i Rogalands Avis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.