RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat

- Jeg ser fantastisk ut

Sist oppdatert:
Blogger Annette Haga tenker seg til et lykkeligere liv.

(SIDE2):«Jeg elsker øynene mine, smilet mitt, de fine leppene mine og de perfekte tennene mine. Jeg elsker kroppen min, den er perfekt og det er ingenting jeg er misfornøyd med. Jeg ser fantastisk ut, jeg har en utstråling som ikke mange andre har. Jeg er et utrolig godt menneske som vil det beste for andre. Jeg elsker personligheten min, jeg er jordnær, empatisk og ydmyk og burde aldri tvile på meg selv.»

Slik starter et av Annettes Hagas (20) innlegg på bloggen Nettenestea.com.

Negative reaksjoner
Innlegget publiserte hun for første gang for et år siden, til skrekk og gru for mange av sine lesere.

«Ærlig talt! Hehe, dette ble rett og slett for mye. Ingen ber deg om å være selvdestruktiv, men det må jo finnes en mellomting enn å skryte deg selv oppi skyene?»

Dette var bare en av mange negative reaksjoner Annette fikk på sitt blogginnlegg.

På mandag valgte hun å poste innlegget med de positive tankene om seg selv på nytt, men med en forklaring på hvorfor.

Se hele innlegget her.

Hemmeligheten
For Annette har nemlig hentet inspirasjon fra boken «The Secret» som går ut på at du skal fokusere på alt du er lykkelig over. Denne tankegangen skal også gjøre at universet gir deg det du vil ha, enten det er materialistiske ting, å bli helbredet fra sykdom eller holde vekten.

- Jeg tar boken med en klype salt, men selve ideen bak tankegangen er det jeg vil spre videre, sier Annette til Side2.

Hun understreker at hun ikke har fokusert på ønskene sine og oppfyllelsen av disse, men av hvordan tankegangen kan gjøre henne lykkeligere.

- Boken inspirerte meg til å skrive dette innlegget, først og fremst fordi jeg begynte å teste ut denne tankegangen. Jeg bestemte meg for å tenke over hvor fantastisk liv jeg har, hvor fornøyd jeg var med utseendet mitt og hvor takknemlig jeg er over dette, sier Annette.

Tankegangen så ut til å fungere for motebloggeren som sier hun har blitt mer tålmodig og stolt av den hun er.

- Jeg tror at man kan tenke seg til å bli mer lykkelig, og ved å ha den innstillingen vil flere positive ting komme din vei. Uansett hvor mange som er kritiske og skeptiske til boken og hvordan den fungerer, så er det uansett ingen tvil om at det alltid er en fordel å tenke på denne måten, sier hun.

Ros fra lesere
Men denne gangen har de negative reaksjonene latt vente på seg. Kun fine og rosende ord har kommet inn i kommentarfeltet på Annettes blogg. Annette sier hun er glad for at hun har denne muligheten til å påvirke andre jenter, og kanskje få dem til å bli litt mer fornøyd med seg selv. Uansett om det skulle kostet noen negative tilbakemeldinger.

- Grunnen til at jeg fikk så mange negative reaksjoner tidligere, er fordi dette er veldig unorsk å gjøre. Du skal helst ikke skrike ut at du er lykkelig, fordi mange som ikke har det på samme måte blir misunnelige og slenger med leppa, sier hun.

Annette vil ikke gi inntrykk av at hun lever et perfekt liv og påpeker at hun blogger ærlig om hvordan hun har det, både på godt og vondt.

- Derfor håper jeg at flere vil tenke «bra for henne, jeg burde bli litt flinkere til å være fornøyd selv», i stedet for å prøve å rakke ned på meg, avslutter Annette.

Besøk bloggen til Annette på Nettenestea.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere