RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg sier ikke hun fortjente å bli voldtatt, men...

Foto: Print screen (Fox News)
Sist oppdatert:
Forsvarsadvokaten skapte furore med disse kommentarene.

Forsvarsadvokaten kommenterte en voldtektssak på Fox News da han kom med uttalelsene.

Den aktuelle saken startet i Marywille i Nodaway County i Missouri i 2012. En 14 år gammel jente anmeldte en 17 år gammel gutt for å ha voldtatt henne på en fest. Jenta hadde sneket seg ut hjemmefra og dratt på festen uten at foreldrene visste om det. Der hadde hun drukket.

Hun skal deretter ha blitt forgrepet på av 17-åringen. Hendelsen ble også filmet med et mobilkamera. Jenta ble senere forlatt bevisstløs på gressplenen utenfor familiens hus.

Saken ble først henlagt av påtalelederen i Nodaway county på grunn av manglende bevis. Den 14 år gamle jenta samarbeidet ikke nok med politiet og politiet hadde heller ikke gjort nok etterforskning, mente påtalelederen.

Nå har påtalemyndigheten gjenåpnet saken for å vurdere om det kan bli tatt ut tiltale. Med den bakgrunnen hadde forsvarsadvokat Joseph DiBenedetto blitt invitert i studioet til Fox News for å kommentere saken.

Mr DiBenedetto sa at alle tegn tyder på at jenta har løyet om hendelsen.

- Hun forlater sitt hjem klokken 01 om natten. Ingen tvinger henne til å drikke, og hva skjer? Hun blir tatt av mamma. Hun er flau og tar den lettvinte veien ut: «Mamma, noen misbrukte meg». Hva forventet hun egentlig skulle skje etter å snike seg ut klokken 01 på natten, sa DiBenedetto og fortsatte.

- Jeg sier ikke at hun fortjente å bli voldtatt, men når man kjenner alle fakta inkludert hva påtalemyndigheten har lagt til grunn, så vil denne saken ikke føre til noen ting.

Uttalelsene fikk Fox News sin reporter Shepard Smith til å reagere.

- Det du har gjort Joseph, er å gjøre et antatt voldtektsoffer til en løgner og en lovbryter.

Se innslaget her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere