RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg skal gjøre det samme som han Utøya-fyren

Kjenning av politiet tiltalt for flere titalls lovbrudd.

På et halvannet år skal 21-åringen fra Romerike ha havnet i trøbbel med politiet en lang rekke ganger. Blant annet skal han ha truet personer i barnevernet med dem slik Anders Behring Breivik gjorde med personer på Utøya.

Det hele toppet seg da han sommeren 2013, bevæpnet med kniv, ranet til seg en bil fra en 53 år gammel kvinne i Lørenskog.

To dager senere holdt han en mann fanget i en leilighet, også det i Lørenskog. Mannen klarte til slutt å rømme ved å kaste seg ut fra verandaen til leiligheten som lå i andre etasje.

En måned senere klarte politiet å finne fram til mannen, som da befant seg i Kristiansand. Han erkjente begge forholdene da han ble pågrepet.

21-åringen var allerede før dette en kjenning av politiet. Når han møter i Nedre Romerike tingrett i april, er han tiltalt for en «smørbrødliste» med tiltalepunkter. Blant annet skal han ha stjålet en bil og kjørt den - uten lappen og i narkorus - fra Skedsmo til Kristiansand, altså ca. 35 mil.

Denne oversikten viser lovbruddene mannen skal ha begått fra 2012 til 2013, og som han nå er tiltalt for:

5. desember 2013, Ullersmo fengsel: Uttalte han til en ansatt at han skulle drepe ham ved å stikke en penn i halsen hans. Bakgrunnen skal ha vært at han skulle overføres til en annen avdeling etter uoverensstemmelse med en annen innsatt.

13. september 2013, Kristiansand: Oppbevarte han 1,1 gram kokain under bilsetet i en taxi han benyttet.

Samme dag stjal han en konvolutt som inneholdt et bankkort fra en postkasse i Kristiansand. Han stjal også en bil denne dagen.

23. august, Skedsmo: Sa han at han het noe annet enn sitt egentlige navn til politiet.

22. august 2013, Lørenskog: Holdt han en mann fanget i en leilighet mot hans vilje ved å true med en kniv. Han slo mannen flere ganger i bakhodet og/eller på overkroppen. Så truet han mannen til å kle seg naken, for deretter å stjele 500 kroner fra ham. 

21-åringen truet med å skjære av offeret lillefingeren, hvis han ikke ringte foreldrene sine og fikk tak i 20.000 kroner.

Da mannen som ble holdt fanget forsøkte å komme seg ut, ble han fysisk holdt igjen i leiligheten. Mannen klarte til slutt å rømme ved å hoppe ut fra verandaen i andre etasje. Frihetsberøvelsen skal ha vart i et kvarter.

20. august 2013, Lørenskog: Ranet en 53 år gammel kvinne ved å true henne med kniv og uttalte «jeg skal ha bilen». Kvinnen ga fra seg bilen og mobiltelefonen sin. han kjørte så avsted med bilen.

18. juli 2013, Skedsmo: Tok han en bil og kjørte den til Kristiansand i narkorus og uten gyldig førerkort. I Kristiansand forsøkte han først å komme seg unna politiet ved å ikke stanse da politiet ga tegn om at han skulle gjøre det. 

2. juni 2013, Lørenskog: Oppbevarte han 16 gram hasj.

Da han ble pågrepet av politiet oppga han et annet navn enn sitt eget, slik at en annen person ble siktet for forseelsene han hadde gjort seg skyldig i.

17. februar 2013, Skedsmo: Flere ganger i gågaten i Lillestrøm ropte han ukvemsord til forbipasserende og til dørvakter og gjester på et utested.

13. desember 2012, Skedsmo: oppsøkte han barnevernstjenesten i Skedsmo, til tross for at han var ilagt forbud mot å på noen måte ta kontakt med de ansatte der.

27. november 2012, Skedsmo: sammen med en annen person brøt han opp seks avlåste boder i et leilighetskompleks ved å klippe opp låsen på bodene. De ble oppdaget av politiet før de rakk å stjele med seg noe.

Da politiet pågrep ham fant de en foldekniv i baklommen hans, en kniv han bar uten aktverdig formål.

6. oktober 2012, Nittedal: Brøt seg inn i en verktøybod og stjal et brekkjern.

21. juli 2012, ukjent sted: Kjøpte han eller på annen måte fikk tak i ti stykk helmantlet ammunisjon av ukjent kaliber og 48 stykk ammunisjon av kaliber 38, uten at hadde tillatelse til det.

1. juli 2012, Oslo: Slo han en annen mann i ansiktet med knyttet neve. I etterkant av dette oppholdt han seg i et område i Oslo, til tross for at politiet hadde bortvist ham derfra.

12. april - 23. mai 2012, Skedsmo og Kristiansand: Ved flere anledninger i perioden skal han ha truet to kvinner og en mann med å drepe dem. Han uttalte blant annet til en saksbehandler i barnevernstjenesten at «jeg skal brenne dere en etter en, dere som fucker med meg» og «jeg skal gjøre det samme som han Utøya-fyren».

Nettavisen har vært i kontakt med mannens forsvarer, og han ønsker ikke å uttale seg på nåværende tidspunkt.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere