*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg skal jobbe videre med min lederstil

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

- Jeg er en vestlending som ofte har både temperament og frimodighet, sier Sp-lederen.

16.10.12 16:00

OSLO (Nettavisen): - Jeg gikk langt over streken, sa Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete tirsdag ettermiddag på en pressekonferanse i forbindelse med utskjellingen av lederen i Senterungdommen, Sandra Borch.

Senterungdommen har reagert sterkt på utskjellingen, og har sendt et uvanlig krast brev til Senterpartiets sentralstyre. Tirsdag var det oppvaskmøte i sentralstyret.

- Jeg er en vestlending som ofte har både temperament og frimodighet. Men det å jobbe med hvordan jeg møter folk, det kan jeg gjøre, sa Navarsete til det store pressekorpset.

Hun sa at det som skjedde på Dyrøy i Troms i september, ikke var representativt for hvordan hun ønsker å være som leder.

- Beklagelse uten forbehold
Pressekonferansen holdt hun sammen med Sandra Borch, etter at partiets sentralstyre hadde behandlet saken i et fire timer langt møte.

- Det var en god diskusjon i sentralstyret, fortalte Navarsete.

Dette er vedtaket:

«Enstemmig vedtak i Senterpartiets sentralstyremøte 16. oktober 2012:

Sentralstyret i Senterpartiet har behandlet brev fra sentralstyret i Senterungdommen datert 11. oktober 2012. Det er snakket ut om episoden på Dyrøy og partilederen har gitt en uforbeholden unnskyldning.

Sentralstyret ser brevet som behandlet, og at behandlingen i møtet legger grunnlaget for et godt samarbeid mellom ungdomspartiet og moderpartiet.

Sentralstyret ønsker en partikultur der det er høyt under taket og rom for nye ideer. Sentralstyret ønsker engasjerte tillitsvalgte både i Senterungdommen og i Senterpartiet som med frimodighet kjemper for Sp sine saker.»

- Partilederen har gitt en beklagelse uten forbehold. Håndteringen har gitt et grunnlag for godt samarbeid mellom partiledelsen og ungdomspartiet, leste Navarsete fra vedtaket i sentralstyret.

- Jeg skal jobbe videre med min lederstil og hvordan jeg møter mennesker, føyde Navarsete til på pressekonferansen.

- Godtar unnskyldningen
Borch sa at hun godtar Navarsetes beklagelse.

- Jeg kan også bekrefte at vi godtar unnskyldningen. Vi følte at vi har en god diskusjon i sentralstyret i dag, sa Borch.

Hun bekreftet at hun har tillit til partilederen.

- Føler du at dette har svekket deg som partileder? var et av spørsmålene Navarsete fikk på pressekonferansen.

- Det er ikke jeg den rette til å bedømme, svarte hun.

Navarsete sa at ingen har bedt henne trekke seg. Hun sa også at hun har opplevd en fantastisk støtte den siste tiden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Junge, Heiko

- Handler ikke om å endre meg
Navarsete ble også spurt om oppslagene som har vært om at årsaken til at nestleder Ola Borten Moe ikke tar gjenvalg på Stortinget, skal være henne.

- Ola Borten Moe har i sentralstyret gjentatt det han tidligere har sagt i det offentlige rom, om hva årsakene er til at han trekker seg – og at det ikke har noen sammenheng med min lederstil, sa Navarsete.

- Ledelse er et fag, og det har jeg jobbet med siden jeg ble leder. Så kan jeg si at det som skjedde på Dyrøy, ikke viser at jeg er i mål med det. Det vil jeg jobbe videre med, sa hun også.

- På hvilken måte skal du endre deg? ble Navarsete også spurt.

- Det handler ikke om at jeg skal endre meg. Jeg skal jobbe med måten jeg møter folk på. Den personligheten er en del av meg, men hvordan jeg opptrer som leder - det kommer jeg til å jobbe videre med, sa hun.

Hun påpekte at hun har en veldig direkte lederstil, som kan bli oppfattet som veldig krass.

- Folk kan si det de mener
Navarsete fortalte videre at hun fikk veldig konstruktive og åpne tilbakemeldinger fra sentralstyret.

- Det setter jeg veldig pris på, for det betyr at vi har en tone og en kultur der folk kan si det de mener, sa hun på pressekonferansen.

Hun sa også at det som skjedde på Dyrøy, ikke skal gjenta seg.

«Vi kan ikke ha en partileder..»
Borch ble skjelt ut av partileder Liv Signe Navarsete på en ungdomskonferanse på Dyrøy i Troms den 18. september, noe flere i partiet reagerte på.

Senterungdommen så svært alvorlig på utskjellingen og sendte et brev til partiledelsen. Det var dette brevet som tirsdag behandlet i Senterpartiets sentralstyre.

«Vi kan ikke ha en partileder som skjeller ut sine egne åpenlyst fremfor så mange, og i tillegg nyinnmeldte senterungdommer på 15 år», het det i brevet fra Senterungdommen.

Reagerte på Borten-støtte
Navarsete skal ha reagert på et oppslag i Aftenposten, der Borch ga uttrykk for at hun mente at nestleder Ola Borten Moe vil være en sterk kandidat til å overta når Navarsete en dag gir seg som partileder.

I brevet fra ungdomspartiet står det også at «partilederen var tydelig sint grunnet dette oppslaget og konfronterte Sandra i salen hvor det var 200 mennesker til stede».

I ettertid har det også kommet flere andre kritiske røster innad i partiet til Navarsetes oppførsel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Yngve Olsen Sæbbe

- God og ærlig samtale
Mandag møttes Navarsete og Borch for å snakke ut om det som har skjedd.

I en kort uttalelse etter møtet sa Navarsete at hun og Borch har hatt «en god og ærlig samtale».

- Vi er enige om at brevet fra Senterungdommen skal behandles som en egen sak på tirsdagens sentralstyremøte. Det innebærer at styret vil få anledning til å diskutere innholdet i brevet bredt og skikkelig, sa Navarsete, som beklaget utskjellingen på møtet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.