RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ALBERTO PELLASCHIAR (AP)

- Jeg skal latterliggjøre alle sammen

Statsminister Silvio Berlusconi står i fare for å bli felt for en rekke korrupsjonssaker.

Da Grunnlovsdomstolen besluttet onsdag at Silvio Berlusconi likevel ikke har immunitet i straffesaker, svarte statsministeren med at han ville regjere med «enda mer mot.»

73-åringen sa også i et radiointervju torsdag at han vil bevise at korrupsjonsanklagene mot ham er latterlige. Den nye immunitetsloven som ble avvist av Grunnlovsdomstolen, ble innført av Berlusconi selv da han tiltrådte som statsminister i april i fjor.

Statsministeren er allerede berørt av en sexskandale der han beskyldes for å ha betalt luksusprostituerte for sex. Nå står han overfor en serie med rettssaker tilknyttet korrupsjonsanklager.

- Betalte for falskt vitnesbyrd
Den største saken han står overfor involverer den britiske advokaten David Mills.

Mills er dømt for å ha tatt imot en bestikkelse på 600.000 dollar fra Berlusconi for å avgi falskt vitnesbyrd under to tidligere rettssaker. Dette beløpet tilsvarer 3,4 millioner kroner.

Berlusconi sier han vil kjempe mot det han omtaler som et angrep på demokratiet, skriver The Times.

- De to rettssakene mot meg er falske, latterlige og absurde, og dette skal jeg vise italienere ved å opptre på TV, og jeg skal forsvare meg i rettssalen, og latterliggjøre alle anklagerne. Og vise alle enhver hva de er laget av og hva jeg er laget av, sier Berlusconi i radiointervjuet.

Animal Farm
Opposisjonen har allerede bedt Berlusconi om trekke seg fra statsministerposten som følge av beslutningen til de 15 dommerne i Grunnlovsdomstolen. Dommerne begrunnet sin avgjørelse med at immunitetsloven brøt med prinsippet med likhet for loven.

Opposisjonen har tidligere trukket paralleller mellom immunitetsloven og George Orwells Animal Farm, hvor de maktsyke grisene slår fast at: «Alle dyr er like, men noen dyr er likere enn andre.»

Italienske aviser skriver nå at regjeringen står overfor en krise. I Berlusconis verste fall kan regjeringskoalisjon kollapse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere