*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg skal sprenge stedet

Foto: Kjætil Mæland (Nettavisen)

Politiet sperret av et større område av Oslo sentrum etter at mannen truet alle på baren med det som lignet en bombe.

15.09.11 19:49

- Jeg skal sprenge stedet og ta med alle som er her inne, skal mannen han truet med da han gikk inn på Willys Bar i Oslo sentrum 8. juli 2011.

Den 28 år gamle mannen er nå dømt til seks måneders fengsel for under særdeles skjerpende forhold å ha truet noen på livet.

Den aktuelle fredagskvelden gikk mannen inn på Willys Bar med en veske, hvor batterier og ledninger stakk opp fra lommene på vesken slik at den så ut som en bombe. Mannen begynte å koble sammen ledninger og sa at han skulle drepe alle på stedet.

Truende
Politiet rykket ut og sperret av et stort område rundt utestedet ved Oslo sentralbanestasjon før man kunne konstatere at alt han hadde i vesken, var tre batterier og svarte og røde ledninger.

Mellom 100 og 200 mennesker var på Willys bar da mannen entret utestedet. I Oslo tingrett fortalte han selv hvordan han hadde tatt med seg en pc-veske med flere batterier på byen den aktuelle kvelden. Ut av vesken stakk det sorte og røde ledninger. Inne i baren begynte mannen å fikle med ledningene slik at gjestene opplevde at han monterte noe. Vitner fra denne kvelden fortalte retten hvordan mannen viste fram vesken og sa at han skulle sprenge stedet og ta med alle som var der inne.

Ringte politiet
Dørvakten på Willys bar snakket også med mannen som truet gjestene med å sprenge alle i luften. Til dørvakten sa han at han skulle sprenge bareen og at dørvakten måtte få alle vekk.

Mannen sa også at han hadde en telefon i lommen som kunne utløse bomben. På dette tidspunktet hadde flere gjester begynt å forlate stedet i frykt. Dørvakten varslet politiet.

Bombegruppen ble tilkalt, og et stort område av Oslo sentrum ble evakuert. En av politibetjentene fra bombegruppen ble ikledd bombedrakt for å undersøke bomben ved hjelp av røntgenkamera.

Hvorfor mannen hadde med seg en pc-veske uten pc har han ikke forklart til retten. Det kom også fram at mannen av utenlandsk opprinnelse sliter psykisk med «manglende holdepunkter i livet» uten at det ga noen mindre straff, og at han tidligere var dømt for mindre forhold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag