RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg skal sprenge tunnelen

Sist oppdatert:
Mannen ringte fra nødtelefonen i Nygårdstunnelen i Bergen og ville snakke med Kongen. Han truet også med å sprenge hele tunnelen i luften.

- Han spurte etter Kongen flere ganger, og sa også at han hadde plassert ut flere bomber i tunnelen. Men vår vaktoperatør hadde politiet på linjen samtidig, sier Trond Skeie som jobber som vaktoperatør på Vegtrafikksentralen.

- Skjer hver helg
Men episoden som fant sted i Nygårdstunnelen i helgen viser seg å ikke være unik. For Vegtrafikksentralen er nesten hver helg plaget med berusede personer som bruker alarmtelefonen i tunnelene rundt Bergen.

- De ringer om alt mulig, men det er sjelden samtalen er så dramatisk som den i helgen. De spør gjerne om de kan få skyss hjem, sier prosjektansvarlig for tunnel hos Statens Vegvesen, Karsten Epland til iBergen.no.

Telefonene ikke det verste
Selv om telefonene fra berusede personer på nattestid er irriterende, er det noe langt mer alvorlig som plager vel så mye.

- Det verste er episodene når folk tar ned brannslukkingsapparatene. Det fører nemlig til at alarmen går på Vegtrafikksentralen.

- Og det vil si?
- Da blir tunnelen umiddelbart stengt, og det rykkes det ut med politi og brannvesen for å undersøke om det brenner. Det er selvsagt kostbart for oss, men det er også farlig om det skulle oppstå en alvorlig ulykke og brannslukkingsapparatet mangler. Da kan det få dramatiske konsekvenser, sier Epland til iBergen.no.

De personene som blir tatt på stedet bli anmeldt, men stort sett er det vanskelig å få fatt i gjerningsmennene.

- Vi å bare henstille til folk at de finner noe annet å leke seg med, og ikke minst at de holder seg ute av tunnelen.

Bare i bergensområdet er det over 50 tunneler, og samtlige av disse har direkte varsling om noen skulle ta bort et brannslukkingsapparat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere