RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg skrek av lykke

(BA/VIDAR LANGELAND)
Sist oppdatert:
Mbrak og datteren Bethiel (2) skulle utvises. Nå får de bli i Bergen, inntil videre.

I likhet med den mye omtalte Nathan-saken, er også utsendelsen av Mbrak og datteren utsatt. De får bli inntil Utlendingsnemden har vurdert saken på nytt, skriver BA.no.

- Det er helt fantastiske nyheter. Advokaten hennes sa at det ikke var noe vits i å anke det siste avslaget – vi hadde ikke sjanse – så vi hadde egentlig gitt opp, sier Hallgeir Berge.

Skrek av lykke

Men de valgte å gjøre et siste forsøk, og med en siste uttalelse fra Mbraks fastlege, ble de bønnhørt av Utlendingsdirektoratet.

Hallgeir Berge ble kjent med Mbrak og datteren gjennom jobben på asylmottaket i Indre-Arna, og han har engasjert seg sterkt for at den lille familien skal få bli i Norge. Mbrak (39) satt på bussen da Berge ringte og overrakte henne nyheten.

- Jeg reiste meg opp og skrek av lykke. Alle snudde seg og så på meg. Jeg var så glad, sier Mbrak og ler.

Kom tilbake i fjor

Mbrak (39) er opprinnelig fra Eritrea, men kom til Bergen og Norge i 2009. Hun har blitt diagnostisert med krigstraumer og dyp depresjon.

Etter å ha blitt utvist til Italia i fjor vinter, det første landet hun flyktet til i 2006, kom hun tilbake til Bergen i fjor høst.

Her fikk hun nok en gang avslag på søknaden om oppholdstillatelse, og utvisning til Italia var nært forestående. Men så kom kontrabeskjeden.

- Hun er helt i skyene, smiler og stråler, selv om jeg ikke vet om hun skjønner helt hva det innebærer. Men hun vet at hun inntil videre hvert fall kan være trygg, ingen kommer og henter henne, sier Berge til BA.

Barnehageplass

I går tok han like greit både Mbrak og datteren med til et aldri så lite festmåltid på Bryggeloftet. Selv om det endelige slaget langt fra er vunnet, måtte denne overraskende delseieren nytes.

Bethiel har fått barnehageplass i Åsane, og Mbrak trives på asylmottaket. Men frykten for at hun må tilbake igjen til Italia, ligger der som et bakteppe.

- Ting er ikke avklart ennå og jeg håper virkelig hun får bli. Hun har hatt noen forferdelige opplevelser i Italia, og tanken på å bli sendt tilbake er hennes største mareritt, sier Berge.

Les flere nyheter fra Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere