RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg sovnet

Foto: Nils Jul Lande (Telemarksavisa)
Sist oppdatert:
Skipper vedtar bot etter uaktsom kjøring med ferge.

En skipsfører i Kragerø fjordbåtselskap har vedtatt forelegget på 60 000 kroner som han ble ilagt etter en grunnstøting i fjor sommer, skriver TA.no.

Det bekrefter politiadvokat Siri Karlsen i Telemark politidistrikt. Kragerø fjordbåtselskap ble ilagt et forelegg på 200 000 kroner i samme sak, men dette forholdet er ennå ikke avgjort.

Vil ha ny vurdering

Fjordbåtselskapet har bedt påtalemyndigheten om en ny vurdering av deres sak. Fergeselskapet mener at grunnlaget for forelegget er kraftig svekket etter at statsadvokaten i Vestfold og Telemark hadde saken til vurdering, uten at det har påvirket størrelsen på boten.

- Vi venter på en redegjørelse fra Sjøfartsdirektoratet i forhold til tolkinger av hviletidsbestemmelsene, sier Siri Karlsen.

Sovnet på brua

Fergeskipperen fikk forelegget på 60 000 kroner for uaktsom kjøring og brudd på hviletidsbestemmelsene. Skipperen skal ha erkjent til politiet at han sovnet på brua rett i forkant av at fergen M/F «Kragerø» gikk på grunn i Skåtøysundet i juni i fjor.

Inkludert mannskapet på fire var det 97 personer om bord da fergen grunnstøtte. En passasjer ble påført fysiske skader som en følge av hendelsen.

Ifølge direktør Helge Rognli i Kragerø fjordbåtselskap har grunnstøtingen ikke fått noen konsekvenser for arbeidsforholdet til den aktuelle skipperen.

- Vi har full tillit til skipperen. Han er en svært dyktig person, som dessverre har blitt utsatt for et slikt uhell, sier Rognli.

Rognli sier at fergeselskapet nå avventer utfallet av deres egen sak.

- Dette er en lei sak for oss uansett hvilket utfall det blir, sier Rognli.

Les flere nyheter fra Telemarksavisa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere