*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg sparker dere hvis Obama vinner

David Siegel og kona Jackie ble nødt til å avbryte byggingen av drømmehuset sitt under finanskrisen. Men nå setter de i gang igjen i TV-showet Foto: Evergreen Pictures/WSJ/YouTube

Mannen som påstår at han fikk George W. Bush valgt vil ha Obama fjernet.

10.10.12 17:18

David Siegel, grunnleggeren av Westgate Resorts, et gigantisk eiendomsfirma, har tidligere i år hevdet å være «personlig ansvarlig» for at George W. Bush vant presidentvalgkampen i 2000.

- Det var ikke nødvendigvis lovlig heller, sa han.

Kommentaren kom i forbindelse med en ny dokumentar, kalt «Dronningen av Versailles», hvor han og kona Jackie, fortsetter å bygge på drømmehuset på 8360 kvadratmeter.

Huset er designet etter det legendariske palasset i Versailles utenfor Paris.

I tillegg jobber han med et annet prosjekt: Fjerne Barack Obama som president.

I et brev sendt til sine ansatte, som nettstedet gawker.com fikk tak i, skriver han om hvor mye han har lidd i løpet av de fire siste årene under Obama.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Evergreen Pictures/WSJ/YouTube

- Vil gi dem noe å tenke på
«Jeg måtte stoppe byggingen av drømmehuset mitt, kutte ned på utgiftene og ta mine barn ut av private skoler for å holde firmaet sterkt og dere i arbeid», skriver han, og sikter til finanskrisen som traff USA i 2008.

«Hvis noen nye skatter blir presset på meg, eller på mitt selskap, noe den nåværende presidenten vil gjøre, vil jeg ikke ha noe annet valg enn å skjære ned».

- Dette gir de ansatte noe å tenke på før de ankommer valgurnene, sier han til gawker.com.

Les også disse sakene:

Han sikter til president Obamas skatteplan, som går etter de 1 prosent rikeste i USA, som tjener gjennomsnittlig 717.000 dollar i året, og råder over 43 prosent av formuene. Takket være Bush sine skattekutt, er skattene nå lavest i historien. Dersom de ikke blir forlenget, får de 1 prosent rikeste en gjennomsnittlig skatteøkning på rundt 109.000 dollar i 2015 ifølge Tax Policy Center.

Skatten på aksjeutbytte skal også økes, fra 15 til 20 prosent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Evan Vucci

Romney: - Jeg kommer ikke til å legge fram en skatteplan
Mitt Romneys svar på å gjøre noe med budsjettunderskuddet i USA er å opprettholde skattekuttene som de fleste økonomene er enige om vil koste 5 billioner dollar over 10 år, noe Romney selv nekter for. Romney har heller ikke klart å forklare hvordan han skal dekke inn skattekuttene.

Hans plan er at lavere skatter vil skape flere jobber og dermed øke skatteinntektene, et argument som det er vanskelig å regne på, men som faller i god jord hos mange i USA.

Obama feilet i å utfordre ham på dette punktet i den første debatten mellom de to den 4. oktober. Dette prøvde CNNs Wolf Blitzer seg på i går dog, hvor Romney svarte følgende:

- Jeg kommer ikke til å legge fram et forslag nå, for jeg ønsker å jobbe sammen med demokratene og republikanere om hvordan vi kan nærme oss problemet, sa Romney og insisterer på at han ikke skal la den viktige middelklassen ta støyten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP PHOTO/Michael REYNOLDS/Scanpix

Foretrekker Michell og Ann
For første gang siden Romney ble nominert til republikanernes presidentkandidat, viser nå RealClearPolitics' daglige måling at han leder over Obama, selv om det er med fattige 0,7 prosentpoeng, skriver NTB.

Han leder med 2 prosentpoeng på Gallups måling, og ligger likt med presidenten på Rasmussen-målingen, der begge har 48 prosent

Men det er to personer som slår begge kandidatene ned i støvlene når det gjelder popularitet. Førstedame Michelle Obama er langt mer populær enn sin mann. Det samme gjelder for Ann Romney, viser en ny meningsmåling fra Washington Post.

To tredjedeler av alle velgere har et positivt inntrykk av Michelle, mens 56 prosent liker Ann Romney. Det betyr at Michelle Obama er 12 prosent mer populær en mannen sin, mens Ann er 9 prosent mer populær enn Mitt.

82 prosent av republikanerne misliker Obama, men «bare» 54 prosent av dem misliker kona hans. Tallene er 81 og 52 present for Ann og Mitt Romney.

Mest lest på Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.