RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Marius Mulvad Moe Apenes

- Jeg stalket Linnea Myhre

Sist oppdatert:
Hverdager er for folk som liker brunost, og jogging er bedre enn LO mener vår nye blogger.

Nettavisen har knyttet til seg flere bloggere som kommentatorer og skribenter. En av dem er Knut Thomas Hareide-Larsen, som står bak bloggen Tweeds. Personen bak er en 32 år gammel Høyre-mann fra Fredrikstad, med sansen for det gode liv om vi skal tro ham selv. Noe som for øvrig ikke finnes:

- Det gode liv finnes selvfølgelig ikke, ihvertfall ikke det perfekte liv, det gode liv skaper man selv ved å nyte livet som best man kan, også i hverdagen.

Hverdager med brunost
Nettopp jakten på dette handler bloggen om:

- Det handler Tweeds om også, i grunnen, hvordan man tyner mest mulig livsnytelse ut av dagen. Og da er det ikke noe som heter hverdag, hverdager er for folk som liker «Puls» på TV og brunost på matpakken.

Universets mest tålmodige kone
En av grunnen til at Knut Thomas kan skrive om jakten på livsnytelse er hans kone:

- Jeg er gift med universets mest tålmodige kone, som holder ut med all verdens planlegging av middager og feriereiser, innkjøp av mat og utsøkte polvarer, panamahatter og tversoversløyfer, og som atpåtil finner seg i at det må være musestille i huset når jeg skriver. Det er en nevrose, tror jeg, og det er flere der den kommer fra. Tungsinn og livsnyteri hånd i hånd. Anger er livsnyterens dessert, sa alltid en venninne, og hun visste ikke hvor bra spikeren traff.

Fredrikstad vs Oslo
Knut Thomas bor i Fredrikstad sammen med sin kone:

- Vi er bosatt i Fredrikstad, etter ti års opphold i Oslo, og det er ikke fritt for at savnet er stort etter hovedstadens kulturtilbud og en tanke mer livlige gater på kveldstid. Samtidig er Fredrikstad en perle, det mener jo alle som er født her, og ikke mye kan slå følelsen av å sitte i lenestolen ute på sin egen gressplen og lese en god bok og gjøre ingenting mens grønnsakshaven vokser helt av seg selv.

God Høyremann
At Knut Thomas er en god, gammeldags Høyre-mann tar det ikke lang tid før man får en bestemt oppfattelse av etter å ha lest hans blogg. Vi spurte om han gledet seg over fremgangen til partiet:

- Jeg gleder meg alltid over Høyres fremganger, men det hadde vært bedre om det var stortingsvalg i år. Da ville jeg gledet meg, da. Selv om jeg stiller til valg som bystyrekandidat i Fredrikstad og i så måte er glad for de plassene Høyre måtte få her, er det å få ny regjering selvsagt det gjeveste. Jeg er glad i Høyre uansett, jeg.

Erna bør røyke på TV
Like bestemt er Knut Thomas på hvem som bør bli Norges neste statsminister, og hva hun bør gjøre på TV:

- Erna Solberg bør bli Norges neste statsminister. Og hun bør spise, drikke og røyke på TV så mye hun vil, og aldri i livet bør hun sykle rundt Sognsvann eller anskaffe seg ender på verandaen eller gjøre noe som helst nitrivelig. Og hun kan ringe meg om hun trenger en rådgiver prustende i hælene.

LO eller jogging?
Knut Thomas er ingen utpreget friluftsmann, så vi spurte hva han mente var verst - LO eller jogging?

- LO er verst. Det er ikke så mye som en endorfin å spore i LO, og skal man høre på hva folk sier, så er det tross alt langt flere som skryter av utbyttet man får av fysisk aktivitet enn av utbyttet man får av å betale kontingent til LO. Bare se på "Puls". Ikke et ord om LO.

Elendig på Twitter
Vi spurte også om han kunne beskrive sin blogg, Tweeds, med en setning. Det gikk ikke så greit:

- Om jeg kunne beskrive min egen blogg med en setning, ville jeg ikke vært så elendig som jeg er på Twitter. Og jeg er frustrerende elendig på Twitter, jeg tror selv de som følger meg trofast bare tenker "Huffda" når jeg prøver meg. Men altså. Tweeds er nok en litt merkelig blogg som ikke er helt lik seg selv fra dag til dag, men først av alt er den kåserende. Den inneholder alt fra skriveeksperimentering til bilder, men jeg prøver å fokusere på det gode liv og få frem at livet er deilig selvom man er fet og til og med antydningsvis halvtidsdeprimert. Man trenger jo ikke å dyrke elendigheten, får jeg høre, men det synes jeg man skal, ihvertfall hvis man gjødsler med litt humor. Fete folk må også ha lov til å være selvgode.

Stalket Linnea Myhre
Som de fleste bloggere leser også Knut Thomas andre blogger. En av dem har han stalket:

- Jeg leser noen. Jeg liker Linnea Myhre, men etter at jeg stalket henne på Twitter vet jeg ikke om hun liker meg. Jeg er virkelig elendig på Twitter. Linnea Myhre er Norges beste blogger, og hun skulle skrevet mer, synes jeg. Gjesteskribent på Tweeds, kanskje, eller en roman? Skulle lest den, jeg. Jeg leser også den svenske dramatikeren og forfatteren Bodil Malmstens blogg relativt ofte, den heter Finistère, og det synes jeg alle andre også burde gjøre. Små drypp av poesi som blåst utover en skjerm. Jeg kjenner meg igjen i henne. Det var hun som sa på Skavlan "Jag är en ledsen människa, men jag är glad att jag lever". Slik tror jeg mange har det.

En smal blogg
Rosabloggerne får mye oppmerksomhet i media, og det er sjeldent at seriøse blogger blir i det hele tatt nevnt i dekningen av fenoment.

- Tweeds er en litt smal blogg, og jeg tror egentlig ikke smale blogger noensinne kommer frem i rampelyset i Norge. Men de har selvsagt en større sjanse til ihvertfall å bli sett om mediene hjelper til, for folk leser tross alt det de får beskjed om er bra å lese. Rosabloggerne er morsomme, mange av dem svært kreative og det er ofte mange bra bilder der. Jeg synes ikke det er rart at folk leser dem.

Her kan du lese www.tweeds.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere