Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg støtter Al-Qaida og Taliban

39-åring sa han støttet terror og ville skyte politifolk med maskingevær.

(iOslo.no) Nå må den tidligere trusseldømte 39-åringen i fengsel for blant annet trusler og bæring av kniv.

Det var i oktober i fjor at mannen havnet i slagsmål på Karl Johan. En vekter fikk melding om bråket og valgte å gripe inn, fordi politiet ikke hadde ledig mannskap. Da han ankom stedet så han 39-åringen vifte med kniv mens han skrek.

Slo vekk kniv
Vekteren klarte å slå kniven ut av hånden hans og påsatt ham håndjern. Med sine kollegers hjelp fikk han tatt 39-åringen med til vekterommet på Oslo S. Mens skjellsordene haglet, forsøkte 39-åringen å riste av seg solbrillene sine.

- Få se på deg, få se ansiktet ditt. Jeg skal ta deg, jeg skal huske ansiktet ditt, sånn ser det ut, freste han mot vekteren.

Samtidig truet han vekteren på livet. At politiet ankom stedet kort tid etter roet ikke ned gemyttene.

Kalte politibetjent for hore
«Da politiet kom begynte han etter hvert også å true dem (...) samt at han skulle bruke AG3 og maskinpistol. Han skulle skyte uten å lukke øynene, og som somalier ville han holde ord. Han støtta Al Qaida og Taliban. Under inkvirering fant politiet den andre kniven han hadde på seg. Han kalte politibetjent NN ei hore. Han gjorde så mye motstand at de to måtte få hjelp fra en tredje kollega for å få han inn på cella.» heter det i Oslo tingretts gjenfortelling av hendelsen.

39-åringen erkjente at han hadde gått amok den aktuelle dagen, og innrømmet også flere tilfeller av narkobruk og bæring av våpen.

Straffen ble satt til 120 dager ubetinget fengsel. I tillegg inndro retten flere av mannens kniver som var blitt beslaglagt.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto