- Jeg tapte for den beste

Hvit trøye ble trøstepremie for Viviani etter nervøs åpningsetappe.

HTML EMBED

Det var en nervøs og hektisk åpningsdag i Giro d´Italia lørdag, og den 130 kilometer lange etappen rundt Napoli var pepret med farlige situasjoner og krasj.

Finalen ble ekstra kaotisk da en stor velt splittet feltet idet rytterne stormet mot målstreken pizzabyen.

Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) vant etappen foran italieneren Elia Viviani (Cannondale) og franskmannen Nacer Bouhanni (FDJ).

Den unge Veroneseren Viviani fikk et stødig opptrekk fra sine Cannondale-hjelpere og så lenge ut til vinne før Cavendish snek seg foran på de siste 100 meterne.

- Jeg kan ikke være skuffet over prestasjonen. Jeg tapte for Cavendish og han er den beste. Men han er ikke uslåelig, sier Viviani etter etappen.

Før girostarten i Napoli lørdag ble det kjent at lagets sammenlagtfavoritt, Ivan Basso, mister årets utgave grunnet skade. Mye kommer derfor til å dreie seg om spurteren Vivani, som etter dagens etappe kunne ikle seg den hvite ungdomstrøyen.

Cannondale hadde også Cameron Wurf fremme i brudd.

- Laget gjorde alt perfekt i dag. Vi mistet (Ivan) Basso, men laget viste hva de kan gjøre. Cameron gjorde flott jobb og laget viste at de kan håndtere en slik avslutning. Ansvaret jeg har nå får meg ekstra motivert. Det er stort for meg å ha den hvite trøyen, men jeg tenker allerede på neste spurt, avslutter den talentfulle italikeren.

- Rytterne må oppføre seg
Regjerende Giro d´Italia-mester, Ryder Hesjedal, kunne fortelle om svært nervøs kjøring etter lørdagens åpningsetappe. Og selv om rundene i og rundt Napoli var tekniske og svingete, mener kanadieren at det er rytterne som gjør rittet farlig.

- Når alt kommer til alt bestemmer rytterne selv hvordan de oppfører seg der ute, sier Hesjedal ifølge velonews.com

- Flere var overivrige etter å ha sett på sola fra hotellrommet i fire dager. Jeg overlevde, men det var nære på i en av utforkjøringen hvor (Pichon) krasjet i full fart helt alene. Jeg klarte å unngå sykkelen hans som fløy forbi meg, forteller Garmin-rytteren.

Sett bort i fra den store velten på slutten gikk Yarloslav Popovitsj (RadioShack), Oscar Gatto (Vini Fantini), Jerome Pineau (Omega Pharma-Quick Step), Johan Le Bon (FDJ), Pablo Uratsun og David Millar alle i bakken i løpet av lørdagens etappe.

Franske Laurent Pichon hadde det mest spektakulære fallet. FDJ-rytteren landet med ansiktet ført og knakk dermed to tenner.

Samtlige av de 207 startende kom seg i mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.