RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg tenkte at jeg hadde jo vært med på det selv

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Den nå 17 år gamle jenta slet med skyldfølelse etter at hun gikk til politiet med overgrepssaken mot Rune Øygard.

I et intervju med NTB beskriver 17-åringen selv at erkjennelsen av at forholdet hun hadde til Øygard som 13-åring var galt, har sunket inn over henne over tid. Også under rettssaken kom det fram at hun opplevde at hun var i et kjærlighetsforhold med den 36 år eldre mannen som var ordfører i Vågå.

- Jeg tenkte at jeg hadde jo vært med på det selv. Da følte jeg meg voksen og i stand til selv å vurdere hva som var best for meg, sier hun.

Jenta forteller om sine følelser og opplevelser rundt forholdet i boka «Ikke si det til noen – historien om et barn, ei bygd og en ordfører», som journalist og forfatter Jon Gangdal kom med torsdag. Der kommer det også fram at hun fortsatt går til psykolog for å bearbeide og snakke seg igjennom det hun har opplevd.

- Det er viktig for meg å få satt et skikkelig punktum for denne saken. I boka får jeg uimotsagt formidlet min historie, slik jeg ønsker at den skal formidles, sier hun.

Gangdal har fått kritikk fra flere hold for å ha skrevet boka om Øygard-saken – blant annet for å grafse i en tragisk overgrepssak. Den tidligere Vågå-ordføreren har selv ikke bidratt til boka eller deltatt på noen annen måte, og ville torsdag ikke kommentere den overfor NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere