- Jeg trodde det var dommedag

Kommunalsjef Inge Skogheim, lensmannsbetjent Anders Magne Ormseth og enhetsleder Terje Forberg konstaterer at steinblokka stanset i grevens tid - rett utenfor husveggen til kvinnen som heldigvis var borte da det raste like etter klokka 19.00 onsdag kveld.

Kommunalsjef Inge Skogheim, lensmannsbetjent Anders Magne Ormseth og enhetsleder Terje Forberg konstaterer at steinblokka stanset i grevens tid - rett utenfor husveggen til kvinnen som heldigvis var borte da det raste like etter klokka 19.00 onsdag kveld. Foto: Tor Helge Solli (Tidens Krav)

En kvinne er evakuert etter at en gigantstein på to tonn slo ned i hagen hennes på Surnadalsøra onsdag kveld.

13.11.14 18:29

Politiet vurderer nå om flere skal evakueres fra husene sine.

Politiet fikk melding om steinspranget onsdag kveld klokka 19.17, skriver Tidens Krav.

En huseier på Surnadalsøra ble umiddelbart evakuert, og etter en befaring - som Tidens Krav var med på torsdag, vil nå politiet vurdere om enda flere av naboene skal evakueres for natta.

To tonn tung stein
- Jeg skal sende bilder til geologene, og deretter vil det bli vurdert om flere i området skal evakueres, sier lensmannsbetjent Anders Magne Ormseth.

Spranget startet i underkant av 100 meter oppe i den bratte lia, 54 høydemeter over husene. Ei steinblokk på cirka to tonn stanset ikke før den landet rett utenfor husveggen til kvinnen. Hun var borte en tur da steinen kom, men en nabo hørte det hele. Et hagebord ble knust i tusen biter.

Nabo trodde det var dommedag
- Det var som dommedag. Jeg satt inne i stua og så TV da jeg hørte et forferdelig til leven. Men utenfor huset vårt var det ingen ting å se eller høre da vi kom ut. Steinen oppdaget vi da nabokvinnen kom hjem, sier naboen.

Han bor rett ved den evakuerte kvinnen, og vil i løpet av ettermiddagen få beskjed om også han skal ta inn på hotellet for natta.

- Knuste alt på sin vei
Steinspranget startet altså et stykke oppe i den stupbratte lia. På sin ville ferd nedover mot bebyggelsen, knuste flere steinblokker alt som sto i veien, til og med et gedigent grantre, som ble kvestet i to. Flere store steiner ligger tilbake i faret etter storsteinen. Steinblokka ble sannsynligvis løsnet av et mindre sprang i overkant. Det er flere tilsynelatende løse blokker på samme stedet, og lensmannsbetjen Ormseth kan ikke garantere sikkerheten til naboene nedenunder.

- Det er bratt og steinete hele lia, så her kan vi ikke garantere noe som helst, sier Ormseth.

Geologer kommer til Surnadalsøra fredag, for å vurdere faren for flere steinsprang.

Les flere saker i Tidens Krav


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.