RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TRODDE HUN VAR ALENE: Denne kvinnen skal ha blitt voldtatt av Julio Kopseng i hans leilighet i Spania i 2013. Fram til voldtektsanklagene mot Kopseng ble rullet opp, trodde hun at hun var det eneste tilfellet. Foto: Maria Schiller Tønnessen (Mediehuset Nettavisen)
TRODDE HUN VAR ALENE: Denne kvinnen skal ha blitt voldtatt av Julio Kopseng i hans leilighet i Spania i 2013. Fram til voldtektsanklagene mot Kopseng ble rullet opp, trodde hun at hun var det eneste tilfellet. Foto: Maria Schiller Tønnessen (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg trodde jeg var den eneste, og at jeg bare hadde vært dum

Sist oppdatert:
Et av ofrene til voldtektstiltalte Julio Kopseng sto fram idet hun forsto at det var flere som hadde opplevd det samme som henne.

Firebarnsmoren i 30-årene, som ønsker å være anonym, forteller til Nettavisen at Kopseng skal ha voldtatt henne i hans leilighet i Spania for omlag halvannet år siden.

De to var kollegaer i en kort periode, og det var slik de ble kjent.

- Han virket som en kjempehyggelig fyr. Den dagen skulle vi se på film sammen i leiligheten hans. Vi tullet og flørtet litt, men etter hvert skjønte jeg hva som var i med å skje, jeg forsøkte å gjøre noe med det, men det gikk ikke, sa hun til Nettavisen før hun skulle vitne mot Kopseng i retten.

- Han begynte å le av meg
Hun forklarte seg videre om at hun begynte å gråte da hun skjønte hva han gjorde mot henne.

- Han begynte å le av meg da jeg begynte å gråte og si at jeg ikke ville. Han sa jeg måtte slutte å sippe, fortalte hun senere gråtende fra vitneboksen.

Hun fortalte også at hun på et punkt tenkte at hun ikke kunne gjøre mer motstand, i frykt for at han kunne bli sint.

- Det var vondt, men jeg var redd for hva som skulle skje hvis jeg gjorde veldig mye motstand, og jeg merket at han aldri kom til å la meg slippe ut derfra. Jeg var redd han skulle bli fysisk voldelig.

Hun fortalte også at hun ved en tidligere anledning hadde følt seg usikker på kollegaen fordi han hadde tatt henne på brystene, men at en felles kvinnelig bekjent av dem begge beroliget henne med at det ikke finnes noe vondt i ham.

- Jeg tenkte at det sikkert var jeg som var overfølsom.

Kopseng skal også ved en anledning ha fortalt henne at en kvinne hadde anmeldt ham for voldtekt, men at det ikke var sant.

- Jeg stolte på det han sa, og tenkte på de gode ordene vår felles kollega sa om ham.

Den tidligere tv-danseren Julio Kopseng står tiltalt for til sammen ni voldtekter i perioden 2002-2013. Han er tidligere dømt for to voldtekter, og det siste tilfellet av voldtekt som 37-åringen er tiltalt for skal ha skjedd rundt en uke etter han fikk den dommen.

TILTALT FOR VOLDTEKTER: Julio Kopseng (37). Foto: Pål Magnus Tømmervold Dittoslo.no

Les også: Hevder kvinnen plantet bevis for å få ham dømt

Fakta: Tiltalt for ni tilfeller av voldtekt:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Våren 2002 på en gitt adresse i Oslo skal en kvinne ha blitt voldtatt etter først å ha vært i slåsskamp med Kopseng i flere minutter. Kvinnen har fortalt at han dro av henne klærne og voldtok henne.

I mai 2004 skal en kvinne ha blitt voldtatt av Kopseng på toalettet til Burger King nederst i Karl Johan i Oslo. Hun skal ha blitt dyttet inn i en bås og holdt fast mens han gjennomførte voldtekten. Han skal også ha sagt "hold kjeft eller så dreper jeg deg" mens han voldtok henne.

I 2006 skal han ha blandet rusmidler i alkoholen til to kvinner og voldtok dem begge mens de sov. Overgrepene skal ha skjedd hjemme hos Kopseng i Oslo.

I 2006 skal også en tredje kvinne ha blitt voldtatt hjemme hos Kopseng. Denne kvinnen var ikke bevisstløs, og klarte å komme seg løs og flykte før voldtekten ble fullbyrdet.

I januar 2009 skal han ha lagt seg over en kvinne og voldtatt henne hjemme i sin leilighet i Oslo.

Gjennom flere måneder i 2009 skal han ha voldtatt sin daværende samboer mens hun sov og ved å holde henne fast. Han er også tiltalt for å ha mishandlet kvinnen både fysisk og psykisk i denne perioden.

En kvinne skal ha blitt voldtatt i Kopsengs leilighet i Fuengirola i Spania i april 2013 - altså etter at han ble tiltalt for de første voldtektene.

I mai 2013 skal en kvinne ha blitt dopet ned og voldtatt mens Kopseng utførte massasje på kvinnen i hans leilighet i Oslo.

Har slitt i ettertid
Tiden etter den angivelige voldtekten har vært vanskelig for kvinnen.

- Det har vært tøft. Jeg slet med å få sove og slet med mareritt, jeg gikk også ned mange kilo. Jeg har jo fire barn, og det går opp og ned, men jeg klarer meg noenlunde greit nå.

 Les også: - Ble voldtatt mens barna skrek på soverommet

Bakgrunnen for at denne kvinnen gikk til politiet med sin historie, var at hun gjennom mediene forsto at det var flere som hadde opplevd det samme som henne. Det var en tidligere kollega som hadde lest om Kopseng på et nettsted og som ville advare henne.

- Da jeg fikk se det som sto, brøt jeg sammen. Jeg visste ikke at han var kjendis eller noe sånt, jeg visste bare at han het Julio. Men da jeg så navnet hans i media, forsto jeg at han hadde gjort det samme mot andre også. Jeg skjønte da at det ikke var min skyld det som hadde skjedd.

- Fram til det trodde jeg at jeg var det eneste, og at det bare var jeg som hadde vært dum. Jeg hadde bare forsøkt å fortrenge det.

Troen om at de var alene om å ha blitt utsatt for overgrep fra Kopseng, skal ha vært årsaken til at flere av kvinnene ikke anmeldte ham for de angivelige voldtektene.

- Før saken ble omtalt i ordinære medier og i sosiale medier, så trodde mange av disse jentene at de var alene om å ha blitt voldtatt av denne personen. De har vært redde for ikke å bli trodd eller bli tatt på alvor, har advokat Trine Rjukan som er bistandsadvokat for fem av kvinnene sagt til Nettavisen.

Håper identifisering kan hjelpeandre
Kvinnen er ikke i tvil om at identifiseringen og medieomtalen av Kopseng kan hjelpe andre kvinner som har opplevd lignende som henne, fra mannen som i mange år har vært et kjent ansikt i Oslos dansemiljø.

- Det å skrive navnet på denne mannen kan hjelpe kvinner som ikke visste at han har gjort dette flere ganger. Det var det som fikk meg til å stå fram, hvis jeg hadde fortsatt å tro at jeg var den eneste, så hadde jeg nok ikke gått videre med det. Jeg håper det kan hjelpe andre som kan ha opplevd det samme.

- Er du overrasket om at han nå er tiltalt for voldtekt av åtte andre kvinner?

- Hva skal man si, jeg vet ikke. Jeg trodde jo at jeg var alene om det, han er en veldig manipulerende person.

Kvinnen er glad for at hun ikke er alene i denne saken.

- Jeg er på en måte glad for at vi er flere. Grunnen til at jeg nå står fram og at jeg anmeldte ham, er at jeg vil skåne andre kvinner for å havne i samme situasjon, sier hun.

Kopseng har livnært seg som danser og stripper, og har blant annet opptrådt på NRK Super og TV 2. Han soner nå voldtektsdommen på tre år og seks måneders fengsel.

Saken mot Kopseng går i Oslo tingrett fram til 16. desember. Alle de ni kvinnene skal vitne mot ham.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere