*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg var «blind»  under flukten

GÅR AV: Etter fire år som AUF-leder går Eskil Pedersen av i oktober. Foreløpig har han ingen plan om hva han skal gjøre. Foto: (Mediehuset Nettavisen)

AUF-leder Eskil Pedersen (30) går av som leder.

20.03.14 13:07

- Det var ingen fasit på hva som er riktig å gjøre under et slikt angrep. Jeg var «blind», sier Eskil Pedersen i et intervju med Dagbladet.

Pedersen har måttet tåle mye kritikk etter at han sammen med sju andre AUF-ere flyktet fra Utøya med båten M/S «Torbjørn» for å varsle politiet.

- Jeg valgte å lytte til hva mine nærmeste kolleger mente om hvor jeg skulle løpe. Deretter lyttet jeg til hva politiet sa, sier han.

I ettertid ble han utsatt for både drapstrusler og hets.

Pedersen sier også at han angrer på at AUF så raskt lanserte at de skulle ta Utøya tilbake, og at de var for dårlige til å lytte til de berørte.

Går av som leder
Torsdag opplyser Pedersen at han går av som leder i oktober.

- Etter snart 4 år som AUF-leder og 8 år i ledelsen har jeg bestemt meg for å ikke ta gjenvalg som leder på landsmøtet i oktober, skriver Pedersen på Facebook.

- Er utrolig glad i denne organisasjonen og alle menneskene der, og ser fram til viktig arbeid det neste halve året. Også blir det spennende å gjøre noe nytt når den tid kommer. Ingen dramatikk i dette, men føles riktig nå, skriver han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.