- Jeg var et perfekt offer

Denne 26-åringen har rettet sterke anklager om sexovergrep mot sin tidligere lærer på en ungdomsskole i Vestfold. Etter at han anmeldte læreren, har 26-åringen fått vite at en annen elev på skolen ble misbrukt av samme lærer.

Denne 26-åringen har rettet sterke anklager om sexovergrep mot sin tidligere lærer på en ungdomsskole i Vestfold. Etter at han anmeldte læreren, har 26-åringen fått vite at en annen elev på skolen ble misbrukt av samme lærer. Foto: Geir Fragell (PORSGRUNN DAGBLAD)

26-åring fra Porsgrunn har anmeldt sin tidligere ungdomsskolelærer for seksuelle overgrep.

01.03.11 09:48

– Sånn jeg forstår det nå i ettertid, var jeg et perfekt offer. Læreren visste at jeg hadde hatt en svært vanskelig oppvekst og var ensom. Han ville «hjelpe» meg, forteller 26-åringen til Porsgrunn Dagblad.

I desember tok 26-åringen kontakt med en lokal advokat og fortalte en omfattende historie om omsorgssvikt i hjemmet, mobbing, og om læreren på ungdomsskolen som skal ha forgrepet seg mot ham en rekke ganger, både på og utenfor skolen.

Får faghjelp
– Jeg oppsøkte politikammeret i Skien og anmeldte læreren. Jeg kan ikke tie evig om hva som skjedde. Nå har jeg fått hjelp hos fagfolk til å bearbeide store traumer som jeg har slitt med lenge, sier 26-åringen.

Telemark politidistrikt bekrefter at de mottok anmeldelsen før jul, og at de har oversendt saken til Vestfold politidistrikt. Det er Vestfold-politiets spesialgruppe på etterforskning av seksuelle overgrep som jobber med saken. Denne gruppa holder til i Sandefjord.

Bekrefter
– Jeg kan bekrefte at mannen som er anmeldt i saken ble pågrepet før jul.

– Han er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år, sier leder av vold og sedelighetsgruppa i Vestfold politidistrikt, politiførstebetjent Anne Marie Utsi.

Hun opplyser at tidspunktet for de påståtte overgrepene er perioden 1997 og 1998.

– Overgrep jeg er blitt utsatt for har ødelagt meg. Jeg måtte nå ta tak i problemene og konfrontere de jeg mener har skyld.

Taus for lenge
– Jeg fortalte for tre år siden fastlegen min om overgrepene, men gikk ikke videre med det den gang.

– Jeg har vært taus om seksuelt misbruk altfor lenge og hatt det vondt. Både læreren, og andre personer som burde ha hjulpet meg, må stå til ansvar, sier 26-åringen.

Læreren ble sexdømt i 2002
Læreren som 26-åringen i Porsgrunn har anmeldt for seksuelle overgrep, ble domfelt i en overgrepssak for ni år siden.

– Da jeg gikk til politiet med min sak, visste jeg ikke at samme lærer ble dømt i 2002, sier 26-åringen.

Beføling i klasserommet
I Tønsbergs Blads omtale av saken i juli 2002 heter det:

«En ungdomsskolelærer i Vestfold er dømt for å ha befølt en 15 år gammel gutt i skrittet. Overgrepene skjedde i klasserommet».

Retten fastslo at overgrep hadde skjedd 5-10 ganger.

Nyttårsønske
Læreren, som er i 50-åra, ble også dømt for å ha sendt tekstmelding til den 15 år gamle eleven med et spesielt nyttårsønske. I meldingen stod at læreren ønsket nærkontakt med gutten.

I retten i 2002 benektet læreren anklagene mot ham. Han forklarte blant annet at han hadde sendt tekstmeldingen for å finne ut om den 15 år gamle eleven hadde problemer, slik at han kunne hjelpe ham.

Læreren ble dømt til betinget fengsel i 45 dager og en ubetinget bot på 15.000 kroner. Nå risikerer han enda en rettssak.

Les flere saker fra Porsgrunn Dagblad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.